Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

D'aucy neemt Saint Mamet over

Saint Mamet, de Franse marktleider in fruitconserven, heeft bekendgemaakt dat haar ondernemingsraad unaniem ingestemd heeft voor D'aucy als nieuwe partner. De Bretonse coöperatie en het Hivest investeringsfonds kopen Saint Mamet van het Florac Fonds, dat toebehoort aan de familie Meyer Louis-Dreyfus die Saint Mamet in oktober 2015 kocht (omzet van €100 miljoen). 

Hivest en Florac zijn het over één punt nog niet eens: de terugbetaling van een schuld van €7 miljoen die wordt geëist door de grootste aandeelhouder Conserve Italia, die nog steeds 5% van het aandelenkapitaal bezit en subcontractant is van Saint Mamet voor het verpakken en etiketteren van bepaalde producten. 

Saint Mamet werd in 1953 opgericht en heeft haar hoofdkantoor in Nîmes. Na de problemen van de voorbije tien jaar werkt de coöperatie met vaste telers. Het fruit is afkomstig van zo'n 600 hectare aan boomgaarden, waarvan sommige zich dicht in de buurt van de fabriek bevinden. Ruim 100 telers zijn aangesloten bij de coöperatie Conserve Gard. Zij zijn exclusieve leveranciers dankzij een leveringscontract met een duur van 20 jaar. In het contract is rekening gehouden met een toenemende verschuiving naar biologische boomgaarden. 
 Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018