Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

D'aucy neemt Saint Mamet over

Saint Mamet, de Franse marktleider in fruitconserven, heeft bekendgemaakt dat haar ondernemingsraad unaniem ingestemd heeft voor D'aucy als nieuwe partner. De Bretonse coöperatie en het Hivest investeringsfonds kopen Saint Mamet van het Florac Fonds, dat toebehoort aan de familie Meyer Louis-Dreyfus die Saint Mamet in oktober 2015 kocht (omzet van €100 miljoen). 

Hivest en Florac zijn het over één punt nog niet eens: de terugbetaling van een schuld van €7 miljoen die wordt geëist door de grootste aandeelhouder Conserve Italia, die nog steeds 5% van het aandelenkapitaal bezit en subcontractant is van Saint Mamet voor het verpakken en etiketteren van bepaalde producten. 

Saint Mamet werd in 1953 opgericht en heeft haar hoofdkantoor in Nîmes. Na de problemen van de voorbije tien jaar werkt de coöperatie met vaste telers. Het fruit is afkomstig van zo'n 600 hectare aan boomgaarden, waarvan sommige zich dicht in de buurt van de fabriek bevinden. Ruim 100 telers zijn aangesloten bij de coöperatie Conserve Gard. Zij zijn exclusieve leveranciers dankzij een leveringscontract met een duur van 20 jaar. In het contract is rekening gehouden met een toenemende verschuiving naar biologische boomgaarden. 
 


Publicatiedatum: