Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
D'aucy neemt Saint Mamet over

Saint Mamet, de Franse marktleider in fruitconserven, heeft bekendgemaakt dat haar ondernemingsraad unaniem ingestemd heeft voor D'aucy als nieuwe partner. De Bretonse coŲperatie en het Hivest investeringsfonds kopen Saint Mamet van het Florac Fonds, dat toebehoort aan de familie Meyer Louis-Dreyfus die Saint Mamet in oktober 2015 kocht (omzet van Ä100 miljoen). 

Hivest en Florac zijn het over ťťn punt nog niet eens: de terugbetaling van een schuld van Ä7 miljoen die wordt geŽist door de grootste aandeelhouder Conserve Italia, die nog steeds 5% van het aandelenkapitaal bezit en subcontractant is van Saint Mamet voor het verpakken en etiketteren van bepaalde producten. 

Saint Mamet werd in 1953 opgericht en heeft haar hoofdkantoor in NÓmes. Na de problemen van de voorbije tien jaar werkt de coŲperatie met vaste telers. Het fruit is afkomstig van zo'n 600 hectare aan boomgaarden, waarvan sommige zich dicht in de buurt van de fabriek bevinden. Ruim 100 telers zijn aangesloten bij de coŲperatie Conserve Gard. Zij zijn exclusieve leveranciers dankzij een leveringscontract met een duur van 20 jaar. In het contract is rekening gehouden met een toenemende verschuiving naar biologische boomgaarden. 
 Publicatiedatum: 13-7-2018

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: