Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Tim Putters, Rida Trade:

"Lege gembermarkt, prijzen gaan de lucht in"

Tholen - Nadat de laatste weken de markt voor gember overvoerd was en het Chinese product voor lage prijzen op de markt gedumpt werd, is de situatie inmiddels omgeslagen. "De markt is leeg aan het raken en de prijs gaat de lucht in. Wij denken dat er een prijsstijging van wel 40-50% aan zit te komen", vertelt Tim Putters van Rida Trade uit Poeldijk. De Chinese knoflook laat een tegengesteld beeld zien en die prijs vertoont juist een neerwaartse trend.


Chris, Tim, Gerry en Hans

De afzet van gember in Europa stijgt jaarlijks, zo ook bij Rida Trade, dat zelf gember teelt in het Chinese Shandong. "We verwachten dit jaar rond de 650 containers gember te importeren", vertelt Tim. Rida Trade heeft ook biologische gember in het assortiment. Van andere productielanden is momenteel nog geen concurrentie. "De oogst in Peru gaat beginnen, maar die zijn nog niet op de markt."

Voor meer informatie:
Tim Putters
Rida Trade
ABC Westland 668,
2685 DH Poeldijk
Tel: +31 174 700 205
Tim@ridatrade.nl
www.ridatrade.nl