Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Goede kansen voor diepgevroren aardbeien op wereldmarkt

Europa is 's werelds grootste markt voor aardbeien en biedt exporteurs van diepgevroren aardbeien dan ook de beste kansen. De consumptie van diepgevroren fruit laat in heel Europa een stijgende trend zien en is de afgelopen vijf jaar jaarlijks met 5% gegroeid.
Buiten de Europese sector bieden de opkomende markten in Noord-Afrika, Azië en Amerika eveneens kansen. China en de Verenigde Staten zijn tezamen goed voor 56% van de totale wereldwijde consumptie (Klik hier voor het rapport van IndexBox Marketing). Verwacht wordt dat de import van diepgevroren aardbeien de komende jaren toe zal nemen dankzij verbeterde rassen, seizoensverlenging, nieuwe eettrends en het toenemend gebruik van aardbeien in populaire voedingsproducten. 

"Het is een misverstand om te denken dat het invriezen van aardbeien alleen geschikt is voor overtollige volumes of fruit van mindere kwaliteit. Het invriezen van aardbeien is een goed ontwikkelde sector die behoorlijk lucratief kan zijn voor verwerkers. Het leveren van aardbeien buiten het seizoen is een eenvoudige manier om inkomsten te maximaliseren, zeker wanneer men een premium diepvriesproduct kan leveren. Door te investeren in de juiste IQF-technologie en -apparatuur is succes verzekerd," legt Cleshawn Montague van OctroFrost uit. "De voedselverwerkende industrie is de grootste afnemer van diepgevroren aardbeien. De retailsector is goed voor een kleiner, maar toch belangrijk aandeel in de markt en betaalt bovendien betere prijzen maar vraagt wel uitsluitend om premium producten. Hier kunnen IQF-aardbeien hun waarde bewijzen als gemaksproduct met een natuurlijke uitstraling, perfecte textuur en maximale voedingswaarde."

Klik hier om het volledige artikel te lezen en meer te weten te komen over de IQF-vriezers van OctoFrost.


Voor meer informatie:
Cleshawn Montague
OctoFrost Group
Tel: +46 (0) 735 188 652

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018