Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Elite Agro uit VAE gaat in Servië massaal blauwe bessen telen

Het in Abu Dhabi gevestigde Elite Agro (EAG) is een bekende teler en leverancier van verse groenten en fruit in de Verenigde Arabische Emiraten. Het bedrijf verwerkt op grote schaal zachtfruit, zoals bramen, blauwe bessen, frambozen en aardbeien in Marokko, Servië en Mauritanië. Het bedrijf heeft overeenstemming met Mountain Blue Ochardism (Australië) en Driscoll's bereikt om haar mogelijkheden om jaarrond zachtfruit te telen te vergroten en haar klanten in de Verenigde Arabische Emiraten en de GCC-landen beter van dienst te kunnen zijn. De komende twee jaar is het bedrijf van plan om in Servië op zo'n 500 hectare blauwe bessen te gaan telen en daarnaast heeft het plannen om de teelt ook in Mauritanië uit te breiden. In 2019 zal Elite Agro starten met de commerciële teelt van blauwe bessen in de Verenigde Arabische Emiraten. 

Het bedrijf is bovendien één van de grootste aardappeltelers in de Verenigde Arabische Emiraten en teelt daarnaast producten zoals tomaten, paprika's, aubergines, komkommers en vijgen in ultra moderne kassen, waarbij geen conventionele gewasbeschermingsmiddelen worden toegepast. In de nabije toekomst is het bedrijf van plan om te starten met de teelt van steenfruit, kaki's en granaatappelen in Marokko en nieuwe producten te introduceren zoals meloenen, cantaloupe, honeydew, pitloze watermeloenen, evenals sla en kruiden. 

De snelle ontwikkeling van het bedrijf en de hoge kwaliteitsstandaarden (BRC Food, GlobalGAP, ISO 20000, Sedex, F2F 7 Nature) die het hanteert, zullen de komende vijf jaar bijdragen aan het openbreken van nieuwe doelmarkten zoals de EU, het Verenigd Koninkrijk, de GCC-landen, Verenigd Koninkrijk, West-Afrika en Azië. 
 

Voor meer informatie:
Elite Agro LLC
www.eag.ae
Tel: +971 2 510 5000
info@eag.ae
Publicatiedatum: