Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Elite Agro uit VAE gaat in ServiŽ massaal blauwe bessen telen

Het in Abu Dhabi gevestigde Elite Agro (EAG) is een bekende teler en leverancier van verse groenten en fruit in de Verenigde Arabische Emiraten. Het bedrijf verwerkt op grote schaal zachtfruit, zoals bramen, blauwe bessen, frambozen en aardbeien in Marokko, ServiŽ en MauritaniŽ. Het bedrijf heeft overeenstemming met Mountain Blue Ochardism (AustraliŽ) en Driscoll's bereikt om haar mogelijkheden om jaarrond zachtfruit te telen te vergroten en haar klanten in de Verenigde Arabische Emiraten en de GCC-landen beter van dienst te kunnen zijn. De komende twee jaar is het bedrijf van plan om in ServiŽ op zo'n 500 hectare blauwe bessen te gaan telen en daarnaast heeft het plannen om de teelt ook in MauritaniŽ uit te breiden. In 2019 zal Elite Agro starten met de commerciŽle teelt van blauwe bessen in de Verenigde Arabische Emiraten. 

Het bedrijf is bovendien ťťn van de grootste aardappeltelers in de Verenigde Arabische Emiraten en teelt daarnaast producten zoals tomaten, paprika's, aubergines, komkommers en vijgen in ultra moderne kassen, waarbij geen conventionele gewasbeschermingsmiddelen worden toegepast. In de nabije toekomst is het bedrijf van plan om te starten met de teelt van steenfruit, kaki's en granaatappelen in Marokko en nieuwe producten te introduceren zoals meloenen, cantaloupe, honeydew, pitloze watermeloenen, evenals sla en kruiden. 

De snelle ontwikkeling van het bedrijf en de hoge kwaliteitsstandaarden (BRC Food, GlobalGAP, ISO 20000, Sedex, F2F 7 Nature) die het hanteert, zullen de komende vijf jaar bijdragen aan het openbreken van nieuwe doelmarkten zoals de EU, het Verenigd Koninkrijk, de GCC-landen, Verenigd Koninkrijk, West-Afrika en AziŽ. 
 

Voor meer informatie:
Elite Agro LLC
www.eag.ae
Tel: +971 2 510 5000
info@eag.ae

Publicatiedatum: 10-7-2018

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: