Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Russische inspecteurs inventariseren appeloogst Bosnië en Herzegovina

In augustus zal er in Bosnië en Herzegovina wederom een inspectie door de Russische fytosanitaire dienst plaatsvinden naar aanleiding van de Russische boycot op appelen uit dit land. De inspectie is bedoeld om een raming te maken van de omvang van de appeloogst begin augustus in Bosnië en Herzegovina om zo de illegale export van appelen uit landen waarmee Rusland momenteel geen handel drijft tegen te gaan. De inspecteurs zullen boomgaarden, bewaar- en koelfaciliteiten bezoeken, evenals de instellingen die verantwoordelijk zijn voor de kwaliteitscontrole en export in Bosnië en Herzegovina. 



"Hiermee wordt de hele route van de appelen uit Bosnië en Herzegovina naar Rusland getraceerd," legt Mirko Sarovic uit, minister van Buitenlandse Handel van Bosnië en Herzegovina. "Ik ben er van overtuigd dat de boycot op appelen uit Bosnië en Herzegovina zeer binnenkort opgeheven zal worden," voegde Sarovic er aan toe. 

Volgens Bojan Kecman van het ministerie van Landbouw van de Republiek Srpska wordt het een fantastisch jaar voor lokale fruittelers dankzij het grotere hardfruit- en pruimenareaal. De voorbije vijf jaar zijn er 1.800 hectare aan nieuwe boomgaarden aangeplant en de sector verwacht een goede oogst met fruit van hoge kwaliteit.



De fruitprijzen zijn in Bosnië en Herzegovina lager dan in de meeste andere Europese landen. Fruittelers kijken naarstig uit naar de pruimenoogst, die op het punt staat te beginnen en gevolgd zal worden door de pluk van de vroege appel- en perenrassen. 


Voor meer informatie:
Bojan Kecman
Ministry of Agriculture-Republic of Srpska
Tel: +387 65 742 293,
Email: b.kecman@mps.vladars.net
bojankecman@gmail.com
Publicatiedatum: