Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
EU verlengt economische sancties tegen Rusland met 6 maanden

Na een update van president Macron en bondskanselier Merkel in de Europese Raad over de toestand van de implementatie van het Minsk-akkoord op 5 juli 2018, heeft de Raad besloten de economische sancties die gericht zijn op specifieke Russische sectoren tot en met 31 januari 2019 te verlengen. 

De maatregelen zijn gericht op de financiŽle, energie- en defensiesector en producten voor tweeŽrlei gebruik. De sancties werden oorspronkelijk op 31 juli 2014 voor een periode van ťťn jaar ingevoerd als reactie op de Russische destabilisatie van de situatie in OekraÔne en werden in september 2014 uitgebreid. 

De economische sancties, die met dit besluit worden verlengd, zijn:
  • Het beperken van de toegang tot de primaire en secondaire kapitaalmarkten van de EU voor vijf grote Russische financiŽle instellingen die grotendeels eigendom van de staat zijn, alsmede hun dochterondernemingen buiten de EU waarin de staat een meerderheidsbelang heeft, evenals de drie grootste Russische energiebedrijven en defensiebedrijven;
  • Het instellen van een boycot op de im- en export van wapens;
  • een exportverbod op goederen voor tweeŽrlei gebruik voor militaire doeleinden of militaire eindgebruikers in Rusland;
  • Inperking van de Russische toegang tot bepaalde gevoelige technologieŽn en diensten voor de olieproductie en -exploratie. 
Naast deze economische sancties worden er volgens consilium.europa.eu ook maatregelen genomen met betrekking tot de OekraÔne crisis, waaronder:
  • Gerichte individuele beperkende maatregelen, te weten een visumverbod en bevriezing van tegoeden van 155 personen en 38 entiteiten tot en met 15 september 2018;
  • Beperkende maatregelen in reactie op de onrechtmatige annexatie van de Krim en Sevastopol die tot en met 23 juni 2019 van kracht zullen zijn. 
De duur van de sancties is gerelateerd aan de volledige implementatie van het Minsk-akkoord door de Europese Raad die plaats zou vinden voor 31 december 2015. Aangezien dit niet gebeurde, bleven de sancties van kracht. 

Publicatiedatum: 9-7-2018

  

Reacties:


europa is de weg kwijt met zijn onnozele boycot
jvanmaurik, rossum - 9-7-2018 18:31:27


Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: