Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Lidl zet in op Spaanse groenten en fruit

In 2017 kocht Lidl voor een waarde van 1,9 miljard euro aan Spaanse producten. Ten opzichte van het jaar ervoor is dat een groei van 35%. In Spanje vormen de aankopen van Lidl 10,5% van het totaal aan producten die in Spanje worden geteeld. 86% van deze groenten en fruit wordt geëxporteerd.

Het gaat hierbij om meloenen, citrus, bananen, tomaten en komkommers. De belangrijkste exportmarkt voor Spanje zijn Duitsland, Verenigd Koninkrijk en Frankrijk. Volgens Lidl is het succes van Spaans groente en fruit te wijden aan de goede prijs-kwaliteitsverhouding. 
 
Lidl kocht in 2017 voor 4,65 miljard euro aan Spaanse producten. Dit is een groei van 20% ten opzichte van het jaar daarvoor. In 2017 produceerde de Spaanse groenten- en fruitsector voor ruim 18,5 miljard euro aan groenten en fruit zegt FEPEX. In Spanje is Lidl de vijfde supermarkt en de supermarkt wil de consumptie van Spaans groente en fruit op de Spaanse markt stimuleren. 70% van het assortiment in Spanje is van Spaanse oorsprong, een verdubbeling ten opzichte van 2008.

Bron: InSpanje


Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018