Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Gewonde bij grote brand Kloosterboer

Bij Kloosterboer, een op- en overslagbedrijf van onder andere groenten en fruit heeft donderdagmiddag een zeer grote brand gewoed. Twee loodsen aan de Denemarkenweg in Vlissingen-Oost zijn volledig verwoest. Bij de brand is één zwaargewonde gevallen. Volgens Veiligheidsregio Zeeland is tijdens onderhoudswerkzaamheden de brand om 14.15 ontstaan in de meterkast. De brand begon klein en bij aankomst van de hulpdiensten was er nog geen rook te zien. In een korte periode is de situatie sterk veranderd en opeens stond een loods in lichterlaaie waarbij veel rook vrijkwam. 


Rond 16.00 is er een NL-Alert uitgegaan met de oproep om binnen te blijven en ramen en deuren te sluiten. Tot in de wijde omtrek was de rook zichtbaar en over Terneuzen trok een waas die naar verbrand plastic stonk. Rond 10.40 heeft de brandweer het sein 'brand meester' gegeven en zijn er kranen gekomen die de verbrande loodsen uit elkaar gaan trekken zodat de brandweer binnenin kan blussen. 


Tijdens de brand werd er door de politie een helikopter en een drone ingezet om de brandweer te ondersteunen. De gewonde is per ambulance naar het ziekenhuis afgevoerd. Kloosterboer heeft vandaag bevestigd dat de persoon het naar omstandigheden goed maakt en uit het ziekenhuis is ontslagen. Ook hadden enkele mensen rook ingeademd, zij werden gecontroleerd. Ook is het scheepvaart verkeer gewaarschuwd, omdat die niet in de buurt van het bedrijf konden komen. Het treinverkeer op Vlissingen-Oost is ook tijdelijk stilgelegd, maar mocht na enige tijd weer rijden. 

"Volgens de ingeschakelde experts is één vrieshuis inclusief productieruimte als gevolg van de brand onherstelbaar beschadigd. naar de omvang van de schade aan aangrenzende panden wordt nog onderzoek gedaan", meldt Kloosterboer in een statement. 

De werkzaamheden aan de Denemarkenweg zijn vandaag weer hervat. De operationele capaciteit zijn door de brand nadelig beïnvloed. Kloosterboer doet er alles aan om de gevolgen voor de klanten zo beperkt mogelijk te houden.


Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018