Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Advertorial

Flevokust Haven klaar voor uw goederen

Flevokust Haven is een nieuwe buitendijkse multimodale overslaghaven ten noorden van Lelystad, met een containerterminal, een overslagkade, een groot industrieterrein en de Maximacentrale. Flevokust Haven ligt midden in een groot agrarisch productiegebied. Door de dagelijkse afvaarten naar de grote (zee)havens is binnenvaart een goed alternatief voor vervoer over de weg.Bedrijven, die de ruimte zoeken in de nabijheid van de Metropoolregio Amsterdam, vinden in de nieuwe Flevokust Haven volop mogelijkheden. Met een unieke combinatie van een grote bouwhoogte en milieuruimte, ruime kavels, multimodale ontsluiting, clustering en een energiecentrale om de hoek, kunnen bedrijven maximaal profiteren van de centrale locatie en van elkaar.

Gunstig vestigingsklimaat
De Provincie Flevoland, de gemeente Lelystad én de inwoners omarmen de nieuwe haven. In het gebied rondom Flevokust Haven is, kortom, in alle opzichten ruimte om te ondernemen. Nog los van de vele verladers en ontvangers die al in de regio zitten, hebben verschillende grote (logistieke) partijen zich al gevestigd in Flevokust Haven of in de nabije omgeving. Zo exploiteert verlader CTU Flevokust (de containertak van de Theo Pouw Groep) de containerterminal en beschikt deze over veel reeferaansluitingen voor geconditioneerd transport. Energiebedrijf ENGIE realiseert aan de rand van Flevokust Haven een zonnepark van 30 hectare. Orgaworld exploiteert er een grote biovergister, 3D Metal Forming ontwikkelt en produceert er aluminium producten. Aardappelverwerker McCain heeft op industrieterrein Oostervaart een frietfabriek en bouwt een logistiek vrieshuis, en het Spaanse modebedrijf Inditex (van merken als Zara en Pull & Bear) heeft bij Lelystad Airport z'n Europees distributiecentrum en strijkcentrale gevestigd.Uitstekende multimodale ontsluiting
Met zijn centrale ligging voor alle soorten vervoer, ligt Flevokust Haven perfect om een belangrijke schakel te vormen in de multimodale logistiek. De haven ligt aan belangrijke binnenscheepvaartroutes tussen de zeehavens van Rotterdam, Antwerpen en Amsterdam naar Noord-Nederland en Duitsland. De haven heeft verder de mogelijkheid voor een spoorverbinding naar de Randstad en Noord-Nederland, ligt vlakbij de snelweg A6 en vliegveld Amsterdam Lelystad Airport en op 45 minuten van Amsterdam Airport Schiphol. Met deze multimodale hub kunnen bedrijven letterlijk alle kanten uit en draagt Flevokust Haven bij aan een duurzame bedrijfsvoering.

Flevokust Haven biedt volop kansen. Niet voor niets hebben verschillende bedrijven grote interesse in het gebied. Allemaal kunnen ze maximaal profiteren van de locatie, de logistieke mogelijkheden én van elkaar.Feiten en cijfers
  • 5 hectare haventerrein (uit te breiden naar 10 hectare)
  • 43 hectare industrieterrein (uit te breiden tot 115 hectare)
  • 400 meter kade, mogelijkheden voor bulk- en projectlading
  • Multimodale containerterminal
  • Bouwhoogte tot 40 meter
  • Milieucategorie 3.1 - 5.3
  • Afname minimaal 1 hectare, grote kavels beschikbaar
  • Koop en erfpacht mogelijk
Bekijk met de online routeplanner The Blue Road Map route, vaartijden en mogelijkheden voor vervoer over water van uw goederen vanuit Flevokust Haven.

Meer weten? Flevokust Haven.


Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018