Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Ald

Morrisons breidt bezorgdienst uit

VK: Sainsbury's geeft verklaring voor zwakke omzetgroei
De tweede grootste supermarktketen van het Verenigd Koninkrijk, Sainsbury's, heeft verklaringen gegeven voor de zwakkere omzetgroei van de afgelopen drie maanden. Het bedrijf ontkent dat dit te maken heeft met de aanstaande overname van concurrent Asda. In plaats daarvan is volgens Sainsbury's de omzet afgezwakt door de lagere prijzen die bij het assortiment zijn ingezet. Hoewel de omzet van voedingsmiddelen van Sainsbury's achterblijft op de concurrentie, is de aandelenkoers van het bedrijf met een derde gestegen. In april werd bekend gemaakt dat Sainsbury's voor £7,3 miljard (€8,3 miljard) Asda gaat overnemen. Door de fusie zou het bedrijf Tesco inhalen als grootste supermarktketen van het Verenigd Koninkrijk. De geplande overname wordt op dit moment onderzocht door de Britse mededingingsautoriteit. Dat zal echter tijd vergen en Sainsbury's verwacht dan ook niet dat de overeenkomst eerder zal worden gesloten dan in de tweede helft van 2019.
Bron: uk.reuters.com

VK: thuisbezorg-startup verkrijgt £470.000 aan financiering
De Londense startup Home Run heeft in de afgelopen weken via een crowdfunding-campagne voor meer dan £470.000 aan financiering verkregen. Het bedrijf heeft in totaal 201 investeerders in 21 verschillende landen gevonden. De campagne was opgezet via het financiële online platform Seedrs en zal nog een paar weken door lopen. Home Run is een online bezorgdienst, waarmee retailers sneller en goedkoper online consumenten kunnen bereiken. Klanten kunnen op Home Run inloggen en vervolgens bij hun favoriete supermarkt boodschappen bestellen. De bestelling wordt dan binnen 60 minuten aan huis bezorgd. Home Run werkt op dit moment samen met ketens als Tesco, Marks & Spencer, Waitrose, en Whole Foods.
Bron: bizztor.com

Rusland: X5 begint met opleiding voor Pyaterochka
X5 Retail Group heeft een onderwijsproject op gezet, dat moet zorgen voor nieuw talent op het gebied van management voor zijn Pyaterochka-keten. In de afgelopen drie jaar is zowel de omzet als het aantal winkels van Pyaterochka verdubbeld. Om deze groei bij te benen wil X5 dat zo'n 800 werknemers van de commerciële afdelingen van het bedrijf aan het opleidingstraject mee doen, zodat het managementteam kan worden uitgebreid.

China: JD.com gebruikt waterstofenergie bij vrachtwagens
De Chinese online gigant JD.com gaat in Sjanghai gebruik maken van vrachtwagens die op waterstofenergie lopen. De uitstoot van de vrachtwagens is slechts gepurifieerd water. Volgens JD.com is het voor het eerst dat op commerciële schaal gebruik wordt gemaakt van dit soort vrachtwagens bij de logistiek. Het nieuwe wagenpark bestaat uit enkele dozijnen vrachtwagens. De waterstoftank kan binnen drie minuten worden gevuld en kan vervolgens met een lading van 3,5 ton 300 kilometer reizen. "Deze eerste stappen op het gebied van duurzame energie zijn het begin van wat een complete herziening gaat zijn van hoe wij in het land dagelijks bestellingen bezorgen. Het is nu een erg spannende tijd voor ons," aldus onderdirecteur Hui Wang.
Bron: chinamoneynetwork.com

Australische retailomzet in de lift
Voor het eerst sinds lange tijd heeft de Australische retailomzet al twee maanden op rij beter gepresteerd dan analisten hadden verwacht. Volgens het Australian Bureau of Statistics, steeg de omzet in mei met 0,4% tot AU$26,7 miljard (€16,9 miljard), terwijl men was uitgegaan van een toename van 0,3%. In april was al sprake van een toename in omzet van 0,5%. Volgens Bn James van het Australian Bureau of Statistics was de meeste stijging in omzet te zien bij het warenhuissegment van de retailsector.
Bron: businessinsider.com.au

VK: Morrisons breidt bezorgdienst uit
Morrisons heeft zijn thuisbezorgdienst in het Verenigd Koninkrijk uitgebreid. De keten levert nu bestelde boodschappen aan huis in Zuid-Londen, Surrey en Kent, waardoor het aantal huishoudens dat kan worden bereik is toegenomen met 2 miljoen. De thuisbezorgdienst wordt mogelijk gemaakt door een partnerschap met de online supermarkt Ocado. Morrisons claimt dat nu 70% van alle Britse huishoudens kan worden bereikt.
Bron: kamcity.com

Aldi installeert zonnepanelen op Hongaarse winkel
Aldi heeft zonnepanelen geïnstalleerd bij zijn vestiging in de Hongaarse stad Sopron. De zonnepanelen hebben een capaciteit van 50 kWp. Aldi gaat de energie van de panelen gebruiken om het stroomverbruik binnen de winkel ter verminderen. Door de zonnepanelen wordt er naar verwachting op jaarbasis voor twee tot drie maanden aan energieverbruik bespaard. Consumenten kunnen bij binnenkomst een display zien, waarop te zien is hoeveel energie er nu wordt gegenereerd en hoeveel uitstoot aan koolstofdioxide wordt bespaard.
Bron: portfolio.hu

China: Walmart wil in vijf jaar 40 winkels openen

Walmart is van plan om in de komende vijf jaar in de omgeving van de stad Chengdu in de provincie Sichuan zo'n 30 tot 40 nieuwe vestigingen te openen. Het gemeentebestuur van Chengdu heeft hiervoor een samenwerkingscontract gesloten met Walmart China. De nieuwe winkels betreffen onder andere vestigingen van Sam's Club, Walmart Hypermarket en Walmart Supermarket.
Bron: xinhuanet.com

VS: ShopRite opent vestiging in New York
Shoprite heeft voor het eerst een vestiging geopend in de New Yorkse wijk the Bronx. De nieuwe supermarkt heeft een breed assortiment aan vers vlees, dat van veehouderijen in de lokale omgeving afkomstig is. Ook is het assortiment toegespitst op andere versproducten, zoals bio-producten en natuurlijke middelen. Verder heeft de winkel een speciale ruimte waar evenementen voor de lokale gemeenschap plaats kunnen vinden. Op dit moment zijn er zo'n 200 inwoners uit de directe omgeving bij de vestiging werkzaam.
Bron: bronx.news12.com

VS: Kroger gebruikt digitale schappen van Microsoft
Kroger heeft digitale technologie van Microsoft toegepast om meer informatie te geven bij de schappen van de supermarkt. Op basis van het Edge-systeem wordt nu met digitale displays gewerkt, die de prijs weergeven. Hierdoor hoeft er minder papier te worden gebruikt, wordt er meer gebruik gemaakt van duurzame energie en kunnen de lampen in de winkel minder fel aan worden gezet. Het Edge-systeem is ontworpen voor laagspanning, dat tegemoet komt aan de vereisten voor duurzaamheid zoals die zijn opgesteld door de Emerge Alliance. Dit is een organisatie die duurzaam en efficiënt gebruik van energie binnen commerciële gebouwen promoot. Zodoende beantwoordt Edge ook aan de doelstellingen die Kroger zelf aanhoudt met betrekking tot meer duurzaamheid. De keten wil binnen he gehele bedrijf het stroomverbruik terugdringen met 40%. Edge wordt nu in 16 vestigingen in Cincinnati gebruikt. Dit aantal wordt volgens Microsoft aan het einde van het jaar uitgebreid naar 120 locaties.

Canada: Safeway sluit acht winkels in Vancouver
Safeway heeft acht vestigingen in de omgeving van Vancouver gesloten. De sluitingen werden in januari al aangekondigd. Het moederbedrijf van Safeway, Empire Co., heeft aangegeven dat de winkels werden gesloten wegens slechte resultaten. Door de felle concurrentie van onder andere een aantal discountketens en de gevolgen van stijgende arbeidskosten is het Safeway niet gelukt om met de vestigingen commercieel succes te behalen. Aanvankelijk was het de bedoeling dat de winkels aan het begin van mei werden gesloten. Door een geschil met de vakbond werd dit echter twee maanden uitgesteld. De sluitingen hebben als gevolg dat tot zo'n 1.000 werknemers hun baan zullen verliezen.
Bron: 604now.com

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018