Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Nedato-pool zonder voorverkoop 20% boven gemiddelde Potato NL

Gisteren waren 250 Nedato telers te gast op het terrein van PPO Westmaas, waar naast de poolpresentatie ook verschillende interessante teelt- en rassenproefvelden bezocht konden worden. Na de bijeenkomst werden de individuele afrekeningen beschikbaar gesteld.

Moeilijk seizoen
Een bovengemiddelde opbrengst van de aardappelen moest een weg vinden in een markt met nauwelijks vraagmomenten. Dat is voor het grootste deel wel gelukt. Aan het einde van het verkoopseizoen zijn er nog enkele partijen zonder bestemming. Betreffende telers worden collectief ondersteund in de prijsvorming. Dit effect is in onderstaande prijzen verwerkt.

Tafelaardappelpool
De gemiddelde gerealiseerde prijzen in de tafelaardappelpool komen uit op € 12,03 per 100 kg. De variatie in prijzen is groot. Goede kwaliteiten worden sterk beloond en komen boven de € 14,00 uit. Elk jaar opnieuw is het verschil tussen de beste en minste resultaten meer dan 100%.

Pools Aardappel Verwerkende Industrie (AVI)
Het Nedato Flex Systeem geeft telers de mogelijkheid om een keuze te maken uit 5 verschillende prijsvormingssystemen. Vaste prijzen, dagprijzen, klikcontracten, Top & Bodempool en pool zonder voorverkoop. Veel telers kiezen voor een combinatie om een optimale risicospreiding te bereiken. De pool zonder voorverkoop komt met dit resultaat toch nog 20% uit boven het gemiddelde van de notering van Potato.nl. Naast de hierboven genoemde telersprijzen in de pool, wordt na afloop van het boekjaar een dividend betaald aan de leden. In de laatste jaren is dat tussen de € 100,= en € 167,= per hectare geweest. Dit dividend is niet verwerkt in bovenstaande prijzen.

Nedato is een van Europa's grootste, coöperatieve spelers op de aardappelmarkt. Het is een financieel sterk en gezond bedrijf dat al meer dan 50 jaar de beste kwaliteit aardappelen aan afnemers over de hele wereld levert. 

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018