Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Marktinformatie Flandria

"Na dure periode zijn aardbeienprijzen gehalveerd"

Het aanbod van witloof blijft overzichtelijk. De vraag viel terug door het warme weer. Prijzen zijn gezakt. Een grote aanvoer van venkel werd aan stabiele, voordelige prijzen verkocht. De aanvoer van jonge prei is beperkt. Prijzen daalden. Voordelig voor de tijd van het jaar! De aanvoer van groene selder nam toe: het aanbod uit de serre daalt en dat van vollegrond neemt toe. Prijzen zijn licht afgezwakt. Kan niet ontbreken bij de mosselen! Stabiele prijzen voor eerder kleine aanvoer van spinazie.
De productie van tomaten piekt voor alle sorteringen! Prijzen zijn licht gedaald t.o.v. vorige week. Normale tarieven voor de tijd van het jaar. Een topaanvoer van komkommers werd aan voordeligere prijzen verkocht. Normaal voor de tijd van het jaar. Grote volumes aubergine en courgette werden aan fors gedaalde prijzen verkocht. Er is ruime aanvoer van alle kleuren paprika. Rood en geel werden goedkoper, groen en oranje zijn op dit moment de duurste kleuren.

Duurder
Er is een overzichtelijk aanbod in alle slasoorten: kropsla, lollo's, eikenblad, ijsberg, (krul)andijvie .. Prijzen zijn verdubbeld. Veldsla is er beperkt aan hogere prijzen.

Fruit
Na een heel dure periode zijn de aardbeiprijzen gehalveerd! Opnieuw normale prijzen voor de tijd van het jaar. Alle bessen: framboos, braam, blauwe bes, rode bes, ... blijven voordelig. Dankzij het zonnige weer werden kersen erg zoet en daalde de prijs.

Bron: LAVA NieuwsbriefPublicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018