Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Dramatisch prijsdaling avocado's in Europa door overaanbod

Tot een paar weken geleden zetten Europese telers en handelaren avocado's af voor ongeveer 16 euro per doos. Op dit moment zijn er echter bedrijven die de dozen verkopen voor prijzen van slechts 4 euro volgens bronnen binnen de sector.

De avocadomarkt, die we vooral kennen van recordbrekende prijzen, heeft nu te maken met de meest dramatische daling van de afgelopen jaren.

"Het aanbod is zo sterk gegroeid dat de markt verzadigd is geraakt ondanks het feit dat de consumptie de afgelopen twee jaar jaarlijks met 20% is toegenomen", legt een Spaanse importeur uit.

Peru heeft zijn teelt dit jaar met minstens 25% verhoogd en Zuid-Afrika heeft niet alleen nieuwe plantages, maar ook een nationale avocadocampagne wat zich vertaalt in ongeveer 45% meer avocado's in vergelijking met vorig jaar. De teelt van deze twee grote spelers in de avocadomarkt komt ook samen met de hoeveelheden die uit andere landen komen, zoals Colombia, Kenia, Tanzania, Mexico, enz.

"Nog geen maand geleden konden Europese importeurs zich niet voorstellen dat ze zulke lage prijzen voor avocado's zouden krijgen, nu lijkt het erop dat zodra er een gebrek aan evenwicht is, het verbruiksplafond in Europa sneller wordt bereikt dan verwacht", zegt de importeur.


Publicatiedatum: 6-7-2018

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: