Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Overzicht Europese aardappelmarkt week 26

Door aanhoudende droogte interesse in Fontane en Bintje voor frites

België
Fiwap/PCA marktbericht:
Industriële variëteiten: als gevolg van aanhoudende droogte veranderde de stemming van de markt deze week. Opnieuw zijn verschillende industriële afnemers geïnteresseerd in de laatste partijen fritesaardappelen van Fontane of zelfs Bintje, maar zonder een concrete prijs te bieden. Het aanbod is terughoudend en er worden maar heel weinig transacties gerapporteerd of vastgelegd. De markt blijft evolueren, dus houd de dagelijkse updates in de gaten! Algemene prijs, 35 mm+, min 60% 50 mm+, min 360 g/5 kg EPS, vastkokend, licht kruimig en kruimig, verkoopprijs, exclusief BTW, directe levering:

Fontane: 5,00 - 8,00 €/a. Dit zijn prijzen van bekende transacties in de afgelopen dagen, maar de markt is gesloten en de prijzen stijgen: blijf dus controleren op dagelijkse updates!

Bintje: rond 1,00 €/a, gesloten markt voor de laatste partijen frites.
Challenger: niet beschikbaar vanwege gebrek aan transacties.Europese fysieke markt
Prijzenoverzicht (bron: NEPG): Prijs in veilingen / veiling Roeselare (bron: REO via PCA): 2 juli:
Gewogen prijs (rood en wit) voor uitgekozen productie: 0,26 €/kg (26,00 €/a) exclusief btw. Levering: 38 ton.

Toekomstige markt
EEX in Leipzig (€/a) Bintje, Agria en diverse gerelateerde voor conversie, 40 mm+, min 60% 50 mm+:

'

Nederland
PotatoNL koers: ook beschikbaar op www.potatonl.com


VTA koers (Verenigde Telers Akkerbouw):


Duitsland
Vanaf 29 juni ligt de prijs voor vroege vastkokende, licht kruimige en kruimige in het Rijnland tussen de 13,00 en 14,00 €/a (- €1,00) op de verse markt. In aardappelen voor de industrie (frites) stabiliseerden de koersen op 4,00 €/a. De schillers en verwerkers hebben nog steeds oude exemplaren voor een goede prijs, terwijl de eerste vroege aardappelen die geschikt zijn voor de industrie aan het einde van de week en begin volgende week beschikbaar zullen zijn.

Inheemse vroege aardappelen: vroege aardappelen op 44,91 €/a (27,95 €/a vorig jaar, op dezelfde datum).

Hoewel er nog steeds zowel Israëlische als Spaanse producten op de markt zijn, en hoewel het binnenlandse aanbod toeneemt, zorgt de goede vraag van de grote retailers - die inheemse aardappelen met schil willen - ervoor dat de producentenprijzen hoog blijven, in tegenstelling tot wat gebeurde vorig jaar rond dezelfde tijd. In 'geavanceerde' gebieden in Nedersaksen zijn er al 9 momenten geweest waarin frequent gesproeid moest worden. De droogte houdt aan, en sommige mensen beginnen zich zorgen te maken over de vroege en late aardappelen.

Biologische inheemse vroege aardappelen: na de verkoop op de boerderij en in biologische winkels arriveerden de eerste inheemse biologische aardappelen (uit de Palts) in supermarkten. De prijzen liggen tussen 77,00 en 83,00 €/a. De eerste notering van een vereniging van biologische vroege telers in de Palts was 72,00 €/a.


* u moet 1,00 €/a van deze prijzen aftrekken in de bovenstaande tabel voor sorteerkosten!!

Groot Brittannië
Gemiddelde producentenprijs (alle markten) week 25: 11,11 €/a.
In nieuwe markten blijft de beschikbaarheid van oude gewassen belangrijk en draagt ​​deze bij aan een neerwaartse druk op de prijzen voor middelgrote en lage kwaliteit. Het aanbod van nieuwe gewassen neemt toe, ondanks de nog steeds beperkte vraag. De sterkste interesse komt van schillers. De sector blijft afwezig op de markt, maar de prijzen stabiliseren zich meestal tussen 6,80 en 10,00 €/a in Maris Piper, Challenger of Markies en beginnen tussen 3,40 en 4,50 €/a in minder specifieke variëteiten. Op de plantages houdt de droogte aan waar de gewassen stress van ondervinden. In het oosten is de irrigatie maximaal en de eerste waarnemingen tonen een goede knolzetting voor de eerste beplanting, maar minder voor de latere beplanting, met aanvallen van schurft. In het westen lopen de gewassen achter, waarbij de ontwikkeling (groei) wordt geremd door droogte.

Voor meer informatie:
FIWAP
Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018