Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Eetbare folies van Samara Plytech

Wetenschappers ontwikkelen eetbare verpakking

Een team van de Russische Universiteit van Samara heeft de technologie achter eetbare verpakkingen verbeterd. Projectleidster Nadezhda Makarova legt uit dat het project in eerste instantie gericht was op ruimtevoeding. "We probeerden een verpakking te ontwikkelen waarin voedsel bewaard en verhit kon worden en die tegelijk met het voedsel opgegeten kon worden. Andere verpakkingen zijn onhandig in de ruimte omdat men het afval niet kwijt kan."

De wetenschappers van Samara ontwikkelden daarom een unieke wikkel. Dit type verpakking is niet nieuw maar kan meestal maar gedeeltelijk gegeten worden omdat hij zowel uit natuurlijke als kunstmatige grondstoffen bestaat die het menselijk lichaam niet volledig kan verteren. Het team van Samara heeft een verpakking ontwikkeld op basis van groenten- en fruitpuree die uitsluitend natuurlijke ingrediënten bevat. Het product is bovendien laag in calorieën. 

De folies zijn even sterk als die gemaakt van cellulose en het team vraagt momenteel patent aan op haar uitvinding. 

Volgens eurekalert.org kan de productie van eetbare folies een oplossing bieden voor het afvalprobleem. Normale polyethyleen folies doen er 500 jaar over om te vergaan, terwijl het eetbare folie van Samara even snel vergaat als een appel.Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018