Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Voor onafhankelijke watermeloenenoogst

Amerikanen bouwen meloenenoogstrobot

Een groep studenten van de Virginia Tech hebben de eerst prijs en 25.000 euro gewonnen in een wedstrijd rond hightech watermeloen oogsten.

Het team vond een manier om de geoogste meloenen in optimale conditie bij de consument te krijgen door gebruik te maken van traditionele teeltmachines waaraan een hightech twist gegeven werd.

"Het idee erachter was dat telers dit konden opzetten voor ze naar bed gingen en de volgende ochtend geoogste meloenen zagen liggen," vertelt docent Alexander Leonessa. "De teler hoeft er niet bij te zijn. Het gaat volledig automatisch."

Student Howard Guo: "De oogstmachine tikt op de watermeloen en luistert naar het geluid, net zoals je bij de groentenman zou doen. Als het hol klinkt, wordt er geoogst. Zo niet, dan niet."


De zelfstandige Ag-Bot ziet de watermeloen, tikt erop en oogst.

Het proces scheelt telers tijd en, belangrijker, geld. Wset.com citeert Guo: "Arbeid en de huur van machines vormen 25% van de kosten, maar met dit systeem kan een teler het apparaat bestellen, op de plantage gebruiken om z'n watermeloenen te oogsten en dan weer inleveren. Er is niet eens een bestuurder nodig."

Publicatiedatum: 6-7-2018

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: