Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Guatemala creëert nieuwe afzetgebieden exotisch fruit

Exotisch fruit als ramboetan en achacha worden steeds gebruikelijker op markten wereldwijd en in de dagelijkse voeding van consumenten en dan vooral van Europeanen. Hiervan profiteren sommige exportbedrijven, zoals Prime Tropics, die hun afzetgebieden uitbreiden.


De laatste campagne was voor Prime Tropics erg positief. Ze hebben uitgebreid naar Duitsland, Nederland, Spanje, Engeland en Singapore, hoewel de VS hun voornaamste afzetgebied blijft.



Edilson Hernandez van Prime Tropics: "We zijn zeer tevreden want het is ons gelukt om fruit uit het Amazonegebied te introduceren. De marketing ervan verliep wel langzaam. Nu kopen steeds meer consumenten dit exotische fruit om de exquise smaak."

Het exotisch fruit dat de hoogste productie geeft zijn de ramboetan en de achacha, maar Prime Tropics wil ook andere soorten introduceren, zoals mangosteen, sapodilla en finger lime. "Al onze producten zijn GlobalGAP gecertificeerd."



Het seizoen voor ramboetan en achacha loopt van mei tot september. Mangosteen wordt van juli tot augustus geoogst, sapodilla van juli tot oktober en vanaf 2019 zal finger lime het hele jaarrond geoogst worden.

Voor meer informatie:
Edilson Hernández
Prime Tropics
Guatemala
T: (502)57000052
E: deddyhl@hotmail.com
www.primetropics.com
Publicatiedatum: