Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Guatemala creëert nieuwe afzetgebieden exotisch fruit

Exotisch fruit als ramboetan en achacha worden steeds gebruikelijker op markten wereldwijd en in de dagelijkse voeding van consumenten en dan vooral van Europeanen. Hiervan profiteren sommige exportbedrijven, zoals Prime Tropics, die hun afzetgebieden uitbreiden.


De laatste campagne was voor Prime Tropics erg positief. Ze hebben uitgebreid naar Duitsland, Nederland, Spanje, Engeland en Singapore, hoewel de VS hun voornaamste afzetgebied blijft.Edilson Hernandez van Prime Tropics: "We zijn zeer tevreden want het is ons gelukt om fruit uit het Amazonegebied te introduceren. De marketing ervan verliep wel langzaam. Nu kopen steeds meer consumenten dit exotische fruit om de exquise smaak."

Het exotisch fruit dat de hoogste productie geeft zijn de ramboetan en de achacha, maar Prime Tropics  wil ook andere soorten introduceren, zoals mangosteen, sapodilla en finger lime. "Al onze producten zijn GlobalGAP gecertificeerd."Het seizoen voor ramboetan en achacha loopt van mei tot september. Mangosteen wordt van juli tot augustus geoogst, sapodilla van juli tot oktober en vanaf 2019 zal finger lime het hele jaarrond geoogst worden.

Voor meer informatie:
Edilson Hernández
Prime Tropics
Guatemala
T: (502)57000052
E: deddyhl@hotmail.com
www.primetropics.com

Publicatiedatum: 6-7-2018

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: