Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Guatemala creëert nieuwe afzetgebieden exotisch fruit

Exotisch fruit als ramboetan en achacha worden steeds gebruikelijker op markten wereldwijd en in de dagelijkse voeding van consumenten en dan vooral van Europeanen. Hiervan profiteren sommige exportbedrijven, zoals Prime Tropics, die hun afzetgebieden uitbreiden.


De laatste campagne was voor Prime Tropics erg positief. Ze hebben uitgebreid naar Duitsland, Nederland, Spanje, Engeland en Singapore, hoewel de VS hun voornaamste afzetgebied blijft.Edilson Hernandez van Prime Tropics: "We zijn zeer tevreden want het is ons gelukt om fruit uit het Amazonegebied te introduceren. De marketing ervan verliep wel langzaam. Nu kopen steeds meer consumenten dit exotische fruit om de exquise smaak."

Het exotisch fruit dat de hoogste productie geeft zijn de ramboetan en de achacha, maar Prime Tropics wil ook andere soorten introduceren, zoals mangosteen, sapodilla en finger lime. "Al onze producten zijn GlobalGAP gecertificeerd."Het seizoen voor ramboetan en achacha loopt van mei tot september. Mangosteen wordt van juli tot augustus geoogst, sapodilla van juli tot oktober en vanaf 2019 zal finger lime het hele jaarrond geoogst worden.

Voor meer informatie:
Edilson Hernández
Prime Tropics
Guatemala
T: (502)57000052
E: deddyhl@hotmail.com
www.primetropics.com

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018