Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Paarse zoete aardappel: kleine markt, veel potentie

Tholen – "De vraag naar paarse zoete aardappel is klein, maar groeit redelijk door", vertelt Sophie Ye van KX Food. Het bedrijf importeert slechts een paar maanden één container per maand uit China. "Het product is nog niet zo populair als de oranje zoete aardappel, maar we zien dat veel mensen hem mooi vinden door zijn paarse kleur. Het product wordt nu nog voornamelijk gebruikt als garnering of presentatie, maar wordt steeds populairder in gerechten."



De prijs van paarse zoete aardappel is stabiel. "Deze week lag de prijs rond de €1,30 en €1,70 per kilo. De prijs voor de zoete aardappel is veel stabieler dan die van gember, die schommelt alle kanten op", aldus Sophie. De paarse zoete aardappel is jaarrond beschikbaar en zijn bij KX Food te verkrijgen in verpakkingen van 6 en 10 kilo. "Ook leren we de klanten dat je het product eerst goed moet wassen en afdoen zodat je de zoete aardappel langer kan bewaren."



Zuid-Europa
Hoewel de zoete aardappel erg populair is laat zijn paarse broertje het nog een beetje afweten. "Zelfs in China waar we het product vandaan halen is het ook nog niet zo bekend als de oranje versie. Het grootste deel van de paarse zoete aardappel gaat naar Duitsland en Zuid-Europa. Er gaat een klein deel naar Nederland, maar niks naar België. Toch zien we dat paarse zoete aardappel mooi inspeelt op de gezondheidstrends van dit moment. Paars is een gezonde kleur en het ziet er ook nog eens mooi uit", vertelt Ye.



Het relatief kleine product wil het importbedrijf stapje voor stapje uit gaan breiden. "We hebben het product nog maar kort in het assortiment dus is het afwachten wat het gaat doen in de markt. Toch is de oranje zoete aardappel ook erg populair geworden wellicht gebeurt dat ook met de paarse. Het zou mooi zijn als in België en Nederland het product ook populairder gaat worden. Het is afwachten maar we hebben een mooi product", besluit Sophie. 



Voor meer informatie:
Sophie Ye
KX Food
Kleine Veerle 103
2960 Brecht - België
+32(0) 3326 87 54