Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

'Veel noten eten heeft positieve invloed op kwaliteit sperma'

Mannen die dagelijks 60 gram noten eten, verbeteren daarmee de kwaliteit van hun sperma. Dat blijkt uit onderzoek onder 119 mannen, uitgevoerd door onderzoekers van Universitat Rovira i Virgili in Spanje. De ene helft van de onderzoeksgroep hield het eigen dieet aan en de rest van de mannen at hiernaast nog 60 gram noten.

Na veertien dagen werd de kwaliteit van het sperma van deze mannen beoordeeld. Bij de groep die meer noten had gegeten was de hoeveelheid zaadcellen met 14 procent toegenomen. Ook was de beweeglijkheid van het sperma met 6 procent verbeterd, de snelheid met 4 procent en de vorm en afmeting van de zaadcellen met 1 procent.
"Deze cijfers zijn significant", zegt medeonderzoeker Nicholas Macklon. "De kans is groot dat zij een positieve bijdrage leveren aan de vruchtbaarheid van een man."
Macklon zegt daarbij dat er vele andere factoren zijn die hier invloed op hebben. De daadwerkelijke invloed van een notenrijk dieet is dus niet groot te noemen.

De onderzoeksresultaten worden deze week gepubliceerd in American Journal of Clinical Nutrition en zijn reeds gepresenteerd op het European Society of Human Reproduction and Embryology-congres in Barcelona.
Publicatiedatum: