Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Herwig Dejonghe, Antarctic Foods Aquitaine:

Frankrijk: “Storm verwoest 15.000 hectare aan producten”

4 juli werd het zuidwesten van Frankrijk getroffen door noodweer. Regen, wind en vuistgrote hagelstenen trokken over het departement Les Landes in de regio Nouvelle-Aquitaine. Herwig Dejonghe, eigenaar van Antarctic Foods Aquitaine : "De eerste schattingen wijzen uit dat de storm 15.000 hectare aan producten beschadigd heeft." 

In les Landes worden veel bonen, erwten, wortelen en mais geteeld. "De erwten waren al weg, maar consumptiemaïs, zoete maïs, bonen en wortelen zijn hard getroffen. De meeste getroffen telers zijn goed verzekerd tegen hagelschade. Desondanks is dit een behoorlijke streep door de rekening."


Beschadigd maïsveld 


Ook de bomen naast het veld hebben de storm niet allemaal overleefd

De hagelstorm heeft het hardst gewoed aan de oostkant van les Landes. Het bedrijf van Herwig ligt aan de westkant van het gebied. "Vanmorgen hebben we een korte meeting gehad in verband met het noodweer. Het ziet ernaar uit dat wij weinig schade hebben." Herwig is enorm opgelucht. "Vorig jaar is mijn bedrijf voor een groot deel afgebrand. Laat dit maar aan mij voorbijgaan als het mag."

Herwig: "Een storm als deze komt gelukkig bijna nooit voor. Met vergelijkt het noodweer met wat er in de winter van 1999 gebeurd is. Toen werd vooral de bosbouw getroffen, waar de streek ook bekend om staat."

Voor meer informatie:
Antarctic Foods Aquitaine
Noordstraat 140 
B-8800 Roeselare
Avenue Brémontier
 F-40160 Ychoux
Herwig Dejonghe
+32 475 27 05 62 
+33 6 89 47 17 97 


Publicatiedatum: 5-7-2018
Auteur: Elselien Treure
Copyright: www.agf.nl

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: