Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Haven van TriŽst richt pijlen op AGF-sector

De Havenautoriteit van de oostelijke Adriatische Zee in ItaliŽ en het FVG Agrifood Park zullen gaan samenwerken om de beste strategieŽn te ontwikkelen en promoten ter ondersteuning van de ontwikkeling van de AGF-sector in havens en op het gebied van logistiek.

"TriŽst is een belangrijk knooppunt dat aansluit op de regionale infrastructuren en de haven wil hierin blijven uitblinken. We hebben besloten om de een samenwerking aan te gaan met het FVG Agrifood-cluster San Daniele, ook met het oog op de aanleg van een nieuw havengebied dat is gewijd aan de voedingssector", zegt Zeno D'Agostino, directeur van de Havenautoriteit.

(ģfabriziogiraldi)

Onlangs nam de haven van TriŽst een aantal faciliteiten over in de nabij gelegen plaats Bagnoli della Rosandra waar enkele speciaal uitgeruste ruimtes worden gecreŽerd als koelhuizen voor groenten en fruit.

Het is een eerste deel van 2.000 vierkante meter koelcellen op een totaal van 76.000 vierkante meter bewaring en 150.000 vierkante meter aan infrastructuur, inclusief een spoorwegknooppunt.

Zeno D'Agostino (ģGiuliano Koren)

Gezien de groeimogelijkheden die de nieuwe haveninfrastructuur biedt voor bedrijven in de voedingssector en de regionale bio-economie, zal het Agri-food Cluster Development Agency de Havenautoriteit ondersteunen door haar expertise en knowhow aan te bieden. 

De samenwerking zal echter verder gaan dan de agrovoedingssector met inbegrip van de aanleg van een terminal voor biomethaan.

Contact:
Servizio relazioni esterne
Via K. L. von Bruck 3
34143 Trieste
Email: promo@porto.trieste.it
Web: www.porto.trieste.it

Publicatiedatum: 5-7-2018

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: