Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Haven van Triëst richt pijlen op AGF-sector

De Havenautoriteit van de oostelijke Adriatische Zee in Italië en het FVG Agrifood Park zullen gaan samenwerken om de beste strategieën te ontwikkelen en promoten ter ondersteuning van de ontwikkeling van de AGF-sector in havens en op het gebied van logistiek.

"Triëst is een belangrijk knooppunt dat aansluit op de regionale infrastructuren en de haven wil hierin blijven uitblinken. We hebben besloten om de een samenwerking aan te gaan met het FVG Agrifood-cluster San Daniele, ook met het oog op de aanleg van een nieuw havengebied dat isgewijd aan de voedingssector", zegt Zeno D'Agostino, directeur van de Havenautoriteit.

(®fabriziogiraldi)

Onlangs nam de haven van Triëst een aantal faciliteiten over in de nabij gelegen plaats Bagnoli della Rosandra waar enkele speciaal uitgeruste ruimtes worden gecreëerd als koelhuizen voor groenten en fruit.

Het is een eerste deel van 2.000 vierkante meter koelcellen op een totaal van 76.000 vierkante meter bewaring en 150.000 vierkante meter aan infrastructuur, inclusief een spoorwegknooppunt.

Zeno D'Agostino (®Giuliano Koren)

Gezien de groeimogelijkheden die de nieuwe haveninfrastructuur biedt voor bedrijven in de voedingssector en de regionale bio-economie, zal het Agri-food Cluster Development Agency de Havenautoriteit ondersteunen door haar expertise en knowhow aan te bieden. 

De samenwerking zal echter verder gaan dan de agrovoedingssector met inbegrip van de aanleg van een terminal voor biomethaan.

Contact:
Servizio relazioni esterne
Via K. L. von Bruck 3
34143 Trieste
Email: promo@porto.trieste.it
Web: www.porto.trieste.it

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018