Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Cristina Cabadas, Potato Market

Online aardappelhandel zorgt voor rechtstreekse afzet

"Potato Market is een manier om transparante transacties op de online aardappelmarkt tot stand te brengen," legt Cristina Cabadas uit. "Vandaag de dag hebben we te maken met markten die afhankelijk zijn van tussenpersonen, maar nu kan er dankzij het internet rechtstreeks aan zowel lokale als internationale kopers afgezet worden." Volgens Cristina zal Potato Market sneller dan verwacht uitgroeien tot een vertrouwd platform voor de aardappelhandel in Europa. 

"Het gebrek aan transparantie en tijd- en ruimtelijke beperkingen komen te vervallen op de online markt. Iedereen heeft hier voordeel bij. Producten die voorheen face-to-face verkrijgbaar waren, zijn nu 24/7 op ons internetplatform te koop. Iedereen kan dit platform gebruiken want met een paar muisklikken kan het aanbod voor iedereen online worden geplaatst. Gebruikers bepalen zelf onder welke voorwaarden ze hun producten vermarkten."

"De oprichters van ons bedrijf werken al decennia lang volgens het traditionele model maar het feit dat de handel nu de deur opent naar het internet is een realiteit. Potato Market wil dit gegeven benutten om een innovatief platform te bieden voor een vertrouwde markt: de Europese aardappelhandel. Iets meer dan een jaar geleden zijn we gestart met de ontwikkeling van Potato Market. We hebben onszelf in september 2017 officieel voorgesteld met een stand tijdens de vakbeurs Potato Europe in Emmeloord." "We zijn in Frankrijk begonnen maar merken dat de belangstelling vanuit alle delen van de wereld toeneemt: we hebben gebruikers uit het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Egypte en Spanje. Binnenkort starten we met onze Road Show die bol staat van de evenementen in alle grote teeltgebieden in Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland. De gebruikers zijn vrij divers en dit bewijst eens te meer dat het handelsconcept dat wij hanteren de belangstelling weet te trekken op alle markten die wij kunnen bedienen."

"Momenteel verkeert het platform nog in de bètafase maar is het wel 100% operationeel. Zo'n 200 gebruikers maken al gebruik van Potato Market en we hebben al 1.000 bezoekers op onze website. Gebruikers zijn geïnteresseerd maar tegelijk ook nog wat terughoudend vanwege het onbekende maar als ze merken hoe eenvoudig Potato Market te gebruiken is, wagen ze stap. We hebben nog wel wat werk te verrichten om mensen over te halen de 'digitale wereld' te betreden maar de vooruitgang die we boeken, toont aan dat we op de juiste weg zijn.""Ons succes was tot dusver te danken aan de erkenning van de professionals binnen de sector. Daarnaast uiten sommige tussenpersonen kritiek op ons omdat ze ons als een 'bedreiging' voor het oude systeem zien. Kopers en telers kunnen nu rechtstreeks met elkaar in contact treden; ze kunnen gegevens verzamelen en deze gebruiken om hun producten en aanbod te verfijnen om zo beter aan de eisen en vraag van de verschillende markten tegemoet te komen."

Gebruikers van Potato Market kunnen het EuroGAP-certificaat voor hun producten krijgen aangezien dit een geweldig en vertrouwd middel is om de kwaliteit van producten te garanderen. Gebruikers kunnen hierop terugvallen. Telers en kopers mogen zelf bepalen of ze hier gebruik van maken of niet, net zoals in de traditionele handel. Op Potato Market is niets verplicht; de teler en koper bepalen altijd zelf hun voorwaarden.""We nodigen telers en professionals uit de Europese sector uit om nader kennis te maken met ons platform, dat volledig afgestemd is op de standaarden die deze sector hanteert. Inschrijving is momenteel nog steeds gratis."


Voor meer informatie: 
Potato Market 
Cristina Cabadas 
+33 680 956 989


Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018