Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

BIOVEGE-project

Biologisch afbreekbare folies en groentennetten

Het Spaanse project BIOVEGE heeft nieuwe biologisch afbreekbare folies en netten opgeleverd voor het verpakken van AGF, evenals voedingskleurstoffen en toevoegingen die vervaardigd zijn uit afvalmateriaal van de akkers in Almería. 

De tuinbouwsector in Andalusië brengt 500.000 ton bijproducten van groenten en fruit voort die niet gebruikt kunnen worden en daarom bij het afval belanden. Uit dit afval heeft men binnen het BIOVEGE-project hoogwaardige stoffen gewonnen die geschikt zijn voor de verpakkings- en levensmiddelensector. 

Hier volgen een aantal van de elementen die ontwikkeld werden op basis van suikers uit meloenen en watermeloenen:

-Verschillende biologisch afbreekbare folies met een dikte van 23 µm die bruikbaar zijn voor krimpfolieverpakkingen van komkommers en zakken voor het afwegen van AGF. 

-Biologisch afbreekbare netten voor diverse tuinbouwproducten en netten voor knoflook en sperziebonen. Packagingeurope.com legt uit dat het technische aspect van het project werd geleid door AIMPLAS. Ook andere onderzoeksinstellingen waren betrokken bij het project, zoals: Tecnalia, Cidaf en Las Palmerillas Fundación Cajamar. Het project werd gesubsidieerd door het Centre for the Development of Industrial Technology (CDTI) in het kader van het ERDF Innterconecta-project 2015.


Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018