Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
BIOVEGE-project

Biologisch afbreekbare folies en groentennetten

Het Spaanse project BIOVEGE heeft nieuwe biologisch afbreekbare folies en netten opgeleverd voor het verpakken van AGF, evenals voedingskleurstoffen en toevoegingen die vervaardigd zijn uit afvalmateriaal van de akkers in AlmerÝa. 

De tuinbouwsector in AndalusiŰ brengt 500.000 ton bijproducten van groenten en fruit voort die niet gebruikt kunnen worden en daarom bij het afval belanden. Uit dit afval heeft men binnen het BIOVEGE-project hoogwaardige stoffen gewonnen die geschikt zijn voor de verpakkings- en levensmiddelensector. 

Hier volgen een aantal van de elementen die ontwikkeld werden op basis van suikers uit meloenen en watermeloenen:

-Verschillende biologisch afbreekbare folies met een dikte van 23 Ám die bruikbaar zijn voor krimpfolieverpakkingen van komkommers en zakken voor het afwegen van AGF. 

-Biologisch afbreekbare netten voor diverse tuinbouwproducten en netten voor knoflook en sperziebonen. Packagingeurope.com legt uit dat het technische aspect van het project werd geleid door AIMPLAS. Ook andere onderzoeksinstellingen waren betrokken bij het project, zoals: Tecnalia, Cidaf en Las Palmerillas Fundaciˇn Cajamar. Het project werd gesubsidieerd door het Centre for the Development of Industrial Technology (CDTI) in het kader van het ERDF Innterconecta-project 2015.


Publicatiedatum: 4-7-2018

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: