Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

CNC Exotic Mushrooms en Exovative gaan samenwerken

CNC Exotic Mushrooms wordt partner van de in de VS gevestigde (NY) Ecovative Design om exclusief de op Ecovative gepatenteerde mycelium materialen in Europa te produceren en distribueren. Deze ontwikkeling ondersteunt het groeiende ecosysteem van mycelium producten door de gehele EU. Mycelium is het netwerk van draden waaruit paddenstoelen groeien.

Ecovative gebruikt haar mycelium bio-productieplatform om prijswinnende, milieuvriendelijke materialen te laten groeien. Deze worden vervolgens gebruikt in een grote variëteit aan producten – van composteerbare verpakkingen tot aan materialen voor meubels, akoestische wandplaten en isolatiematerialen en voor het herstel van moeras en landschap. De strategische relatie met CNC, die substraten produceert en distribueert die gebruikt worden door professionele telers van eetbare, exotische paddenstoelen, maakt het mogelijk voor Ecovative om bedrijven in de EU die nieuwe en betere producten met mycelium willen creëren te bedienen.

Eben Bayer, CEO van Ecovative merkt op "Ecovative is verheugd dat ze met CNC een strategische relatie kunnen aangaan als haar exclusieve mycelium materiaal leverancier in Europa. CNC brengt haar enorme expertise in het groeien van mycelium alsmede een gevestigd distributienetwerk. Ons doel met het opzetten van een productiefaciliteit binnen Europa van mycelium gebaseerde producten is het ondersteunen en zorgdragen voor het groeiende ecosysteem van mycelium gebaseerde producten voor Europese klanten. Door samen te werken met CNC kunnen we een veilige en gecertificeerde bron van mycelium materiaal waarborgen." 
 
Bert Rademakers, CEO van CNC Exotic Mushrooms: "We zijn gespecialiseerd in exotische paddenstoelen. Om mycelium materialen te kunnen gaan produceren als alternatief voor kunststoffen is een interessante kans om onze business verantwoord verder te laten groeien. Tevens draagt het bij aan een wereld met milieuvriendelijke materialen. Ecovative kan op onze expertise van meerdere decennia bouwen. Onze productiefaciliteiten zijn uitermate goed geschikt voor het produceren met de Ecovative methode." 

Voor meer informatie:
Ecovative

Voor meer informatie:
CNC 

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018