Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Greenyard roept diepvriesgroenten terug omwille van mogelijke liseriabesmetting

Greenyard neemt initiatief om diepvriesgroenten uit Hongarije terug te roepen omwille van mogelijke listeriabesmetting. 

In lijn met een beslissing van het Hongaarse Agentschap voor Voedselveiligheid op 29 juni 2018 roept Greenyard alle diepvriesgroenten terug die in zijn fabriek in Hongarije geproduceerd werden tussen 13 augustus 2016 en 20 juni 2018. 

Deze maatregel wordt genomen in kader van een mogelijke listeriabesmetting van diepvriesproducten die in zijn Hongaarse fabriek in Baja geproduceerd werden. Het gaat om een specifiek type van listeria, dat gezondheidsrisico's met zich kan meebrengen indien de diepvriesgroenten niet op de juiste manier worden opgewarmd voordat ze worden geconsumeerd.

Het gaat onder meer om diepgevroren suikermaïs, erwten, bonen, spinazie en zurkel. 

Het initiatief om deze producten terug te roepen, betekent niet dat deze effectief besmet zijn, maar Greenyard engageert zich om een maximum aan voorzorgsmaatregelen te nemen. Voedselveiligheid is immers Greenyards hoogste prioriteit en Greenyard wil dan ook dat zijn engagement op het vlak van voedselveiligheid heel duidelijk is voor alle klanten en eindconsumenten.

Om er zeker van te zijn dat alle producten die we verzenden naar onze klanten veilig zijn voor consumptie, neemt Greenyard de volgende ondersteunende maatregelen:
  • Greenyard brengt de betrokken voedselagentschappen op de hoogte en verbindt zich tot volledige transparantie en hechte samenwerking met alle bevoegde autoriteiten die instaan voor de lokale beslissingen.
  • Om de oorzaak aan te pakken, heeft Greenyard momenteel de productie in de fabriek in Baja stopgezet en voert nu een diepgaand onderzoek van de productielijnen uit.
  • Greenyard zal zijn klanten alle nuttige informatie en ondersteuning bezorgen.
  • Greenyard onderzoekt alternatieve toeleveringsmogelijkheden voor zijn klanten.
Op dit ogenblik kan Greenyard de financiële impact van deze recall nog niet becijferen. Greenyard zal de markt hierover later berichten wanneer er meer informatie beschikbaar is. De omzet van Greenyard Frozen Hungary voor het boekjaar 2017/2018 bedraagt €24 miljoen. 

Bron: Greenyard

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018