Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Komende week start pastinaakoogst

Tholen - Ook al is het ontzettend droog, het heeft geen effect gehad op pastinaak. "We starten volgende week met oogsten, nagenoeg dezelfde periode als vorig jaar", vertelt Geert Teeuwen van het gelijknamige teelt- en handelsbedrijf in het Limburgse Helden. Vanuit de hoge zandgronden kan hij nagenoeg jaarrond verse pastinaak leveren. Het neerslagtekort wordt daar als eerste merkbaar maar doordat er bij Teeuwen telers de laatste jaren veel geïnvesteerd in innovatieve en goede beregeningstechniek, levert de droogte geen problemen op. Hoewel het pastinaak als wintergroente wordt gezien, verwacht hij wel dat er goede afzetmogelijkheden. "Vers van land is altijd gewild dus de komende weken verwacht ik veel vraag, daarna zal het wat minder worden." De oogst van wortelpeterselie, dat qua uiterlijk veel lijkt op pastinaak, start ongeveer over twee weken.


Pastinaak in flowpack, ook verkrijgbaar op schaaltje in kleinverpakking

Rettich is momenteel in productie. Deze grote broer van de radijs wordt al een maand geoogst, de vraag is redelijk goed. Ondanks de droogte en het feit dat het gewas veel water vraagt zijn de prijzen zijn gewoontjes, vertelt Geert. Rettich wordt door veggiepedia aangeprezen als snackgroente maar is nog vrij onbekend in Nederland. "Je ziet het soms bij de retail. Lidl heeft het onlangs toegevoegd aan het assortiment. Sinds dit jaar teelt Teeuwen ook korte rettich naast de normale lange rettich en zwarte rammenas. Deze korte rettich word special voor de retail geteeld. Deze rettich is korter dan de normale lange rettich en daardoor ook makkelijker te gebruiken voor de consument. Rettich telen is een vak apart en vergt veel kennis en ervaring maar door de meer dan 25 jaar dat Teeuwen telers al rettich teelt, lukt het nu toch vrij aardig om een mooi en gezond product te telen. De Rettich is nog beschikbaar tot ongeveer eind november", besluit Geert.


Rettich

Voor meer informatie:
Teeuwen Telers
Geert Teeuwen
Hazenakkerweg 6
5988 NJ Helden
Tel +31627311025
info@teeuwentelers.nl