Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Seizoen Patata di Bologna DOP van start

Op 2 juli zijn de eerste telers begonnen met de oogst en daarmee is het seizoen van de aardappelen met beschermde geografische aanduiding, La Patata di Bologna DOP, begonnen. Dat bevestigt de Alberto Zambon, voorzitter van het Consorzio di Tutela Patata di Bologna Dop.



"We staan aan het begin van het seizoen en de oogst is gestart in de gebieden die te boek staan als vroegrijp. Binnen 7 dagen zal 30-50% van de telers gaan oogsten en binnen 10 tot 12 dagen 100% als het weer het toelaat", zegt de voorzitter.

Het nog te vroeg om te spreken in cijfers maar het lijkt erop dat de kwaliteit goed is. "Het afgelopen seizoen was erg goed en de cijfers waren bevredigend. En misschien is dat wel de reden waarom dit seizoen het gebied met beschermde geografische aanduiding met 5-6% is toegenomen", zegt de voorzitter.



Het verwachte aardappelras is de Primura. In 2017 bedroeg de oppervlakte waarop deze aardappel werd geteeld 336 hectare en de opbrengst bedroeg 11 duizend ton. De doelstelling voor 2018 is 20% meer opbrengst en voor 2020 wil men een verdubbeling van het product.

In 2016 bedroeg de omzet van de leden van het consortium ongeveer 5 miljoen euro. De aardappelen zijn aanwezig op de Italiaanse markt en worden verkocht via de binnenlandse retail: 30% onder het merk Patata di Bologna DOP, terwijl de resterende 70% wordt verkocht als huismerk.

Italiƫ produceert minder aardappelen dan het nodig heeft. De consumptie ligt rond de 2 miljoen en de productie bedraagt 1,4 miljoen. Zo'n 40% van de productie is bestemd voor de verwerkende industrie.

Contact:
Consorzio di tutela patata di Bologna DOP
via Tosarelli 155
40050 Villanova di Castenaso (BO)
Tel.: (+39) 051 7821709
Fax: (+39) 051 782356
Web: www.patatadibologna.it
Publicatiedatum: