Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Reinigen machines, voertuigen en ruimtes met foodgrade reinigingsmiddelen.

Tholen – De vraag naar foodgrade reinigingsmiddelen stijgt uit diverse hoeken, vertelt Edwin van Beest van Calpa Nederland. "Foodgrade reinigingsmiddelen zijn middelen die erkend zijn om in de voedingsmiddelenindustrie gebruikt te mogen worden. Exporteurs onder andere eisen dat toeleveranciers hun machines, materialen en verwerkingsruimtes daarmeer reinigen. Loonbedrijven die transporten verzorgen, fruittelers, koelcentra die hun koelcellen schoon moeten maken, sorteerbedrijven die hun sorteerlijn, -ruimtes en vloeren schoon maken, telers met oogst- en verwerkingsmachines enzovoort hebben daar dus allemaal mee te maken. Calpa Nederland speelt hier actief op in en heeft sinds begin juni verschillende nieuwe Foodgrade reinigings- en desinfectiemiddelen in hun assortiment opgenomen."

"We brengen we in eerste instantie 4 verschillende Foodgrade reinigingsmiddelen op de markt. De Calpa Foodgrade Agro Cleaner is ontwikkeld voor het reinigen van vrachtwagens, bulkauto's, oogstmachines en dergelijke. "Het is verplicht om met foodgrade reinigingsmiddelen te werken en Calpa Foodgrade Agro Cleaner zet met een lage dosering al goede resultaten neer. Het middels is zowel toepasbaar met zowel schuimtechniek als met drukvat", vervolgt Edwin.

"Voor het reinigen van sterk vervuilde sorteerlijnen/cups, schilmachines, koelcellen, groentewas- machines waar je niet met borstels kunt werken is er de Calpa D 324, een formidabele hechtende reiniger die zeer goed zijn werk doet. Daarnaast kan de Calpa Sanosept worden gebruikt, speciaal ontwikkeld om machines en voertuigen te desinfecteren – natuurlijk nadat deze grondig zijn gereinigd- zodat ongewenste bacteriën geen kans krijgen. Voor vloeren in bijvoorbeeld soteerruimtes en koelcellen is er de Calpa Foodgrade vloerreiniger, een laag schuimende reiniger en daarom ook geschikt voor gebruik in schrob- en zuigmachines. Met dit middel is het mogelijk om vervuilde vloeren in sorteerruimtes en koelcelvloeren te reinigen."

Voor meer informatie
Calpa Nederland
Edwin van Beest
Killesteijnstraat 18
4128 CW Lexmond
T: 06-30180275
E: edwin@calpa.nu
W: www.calpa.nu