Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Seizoen Murciaanse tafeldruiven uit kas

Spanje profiteert van de verminderde Egyptische concurrentie

Het tafeldruivenseizoen startte onlangs in Murcia met enkele kleine hoeveelheden die in kassen zijn geteeld. Frutas Torero is een van de weinige bedrijven in de sector die vroege kasdruiven teelt.

"We zijn in de kas gekweekte Superior of Sugraone pitloze witte druiven aan het oogsten. Vanaf de tweede week van juli zullen we de oogst van de in volle grond geteelde druiven beginnen, maar we zullen tot eind juli geen grote volumes beschikbaar hebben. Ook zijn we dit jaar ongeveer zeven dagen later begonnen", zegt Antonio Caballero, manager van Frutas Torero.Volgens de teler en exporteur is de campagne goed begonnen voor de kasdruiven van Murcia, voornamelijk als gevolg van de lagere concurrentie uit Egypte dit jaar. "Egypte is minstens twee weken eerder klaar dan vorig jaar, omdat de hittegolven in dat land de ontwikkeling van hun gewassen vooruit hebben geholpen. Dat zijn druiven met veel lagere prijzen in vergelijking met de Spaanse, dus hun afwezigheid betekent een betere verkoop in Europa, vooral in Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Vorig jaar was het erg moeilijk om te concurreren met Egypte, maar dit jaar zullen we bijna alleen zijn op de markt totdat Griekenland en Italië komen", legt hij uit. De concurrentie met Egyptische druiven zal naar verwachting echter nog feller worden. "Ze planten steeds meer druiven en hun teeltkosten zijn veel lager", voegt hij eraan toe.

Naast het vroege einde van het seizoen in Egypte dit jaar heeft de lage beschikbaarheid van Superior/Sugraone-druiven ook een impact op de fruitprijzen. "Het is een ras dat steeds minder wordt geplant en de opbrengsten zijn zeer variabel." Dit jaar zijn de volumes veel lager. "Voor andere variëteiten wordt verwacht dat de teelt normaler is," zegt hij.

Frutas Torero kweekt alleen pitloze druiven die bestemd zijn voor export. "Om de Europese markten niet te verzadigen, nu we jaarlijks onze teelt van tafeldruiven verhogen, breiden we geleidelijk onze overzeese export uit naar verre landen zoals Zuid-Afrika, Maleisië, Singapore en veel Afrikaanse landen, zoals Senegal, Nigeria, Kenia, etc."

Voor meer informatie:
Antonio Caballero Palazón
Frutasd Torero
Avenida constitución 15.
30550 Abarán (Murcia). Spain.
T: +34 968 451 536
antonio@frutastorero.com


Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018