Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Steeds meer papajatelers in Mexico stappen over op hybride rassen

Het is de piek van het papajaseizoen in Mexico en telers melden een goede teelt. In sommige teeltregio's viel regen, maar dat was niets bijzonders voor deze tijd van het jaar. De omstandigheden zijn over het algemeen gunstig.

"Het papajaseizoen is in heel Mexico in volle gang," vertelt een teler. "De piek ligt van april tot en met juli en het laagste punt tussen november en februari. De groeicondities zijn erg goed. We hebben dit seizoen tussen de 30 en 38 cm regen gehad, wat niet overvloedig is, vooral niet nu het regenseizoen eraan komt."

Stabiele markt
De vraag naar papaja is goed, want de zomer geeft de consumptie een boost. Met een goed aanbod is de markt stabiel. Verwacht wordt dat de prijzen langzaam zullen stijgen voordat ze tegen het einde van zomer sneller stijgen omdat de teelt dan afneemt.

"Prijzen liggen momenteel tussen de 12 en 13 euro, wat voor deze tijd van het jaar normaal is," zegt hij. "Het zal de komende maanden zo tussen de 12 en 14 euro blijven. Zodra het regenseizoen begint en dit de teelt aantast, dan zullen de prijzen stijgen."

Er worden steeds meer hybride rassen geplant
De Maradol is een van de meest bekende variƫteiten van de papaja. Er is geconstateerd dat steeds meer telers overstappen op verschillende hybride rassen, die volgens sommige telers betrouwbaarder, beter resistent tegen ziekten en weersomstandigheden en langer houdbaar zijn.



Maatregelen voedselveiligheid geven sector een boost
Door recente uitbraken van E-coli en salmonella in sommige producten letten consumenten beter op voedselveiligheid. Telers in Mexico zijn er ook op gebrand om te bewijzen dat er met producten uit Mexico niets aan de hand is. Inspecties worden daarom verwelkomd en geven de papajasector een boost.

"We hebben gezien dat de papajasector groeit binnen de retail," voegt hij eraan toe. Steeds meer mensen kiezen gezondere producten en we hopen dat de afzet van papaja zal groeien als onderdeel van de dagelijkse keuze voor fruit."
Publicatiedatum: