Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

VS

Zwakke suikermaismarkt vanwege overaanbod

In Georgia is het suikermaisseizoen in volle gang. De eerste mais werd anderhalve maand geleden geoogst. Het seizoen duurt relatief lang en de groeiomstandigheden zijn over het algemeen goed. 

'Ons seizoen begon op 15 mei en zal pas omstreeks 15 november eindigen," vertelt Garrett Griffin van Green Circles Farm in Bainbridge. "De groeiomstandigheden zijn tot dusver uitstekend geweest. Bij aanvang van het seizoen hadden we veel regen maar dit heeft geen gevolgen voor de aanvoer gehad en we rekenen er dan ook op goede volumes te kunnen blijven leveren."'Sombere' markt
Dankzij de prima groeiomstandigheden is de aanvoer vanuit alle regio's overvloedig. Dit heeft geleid tot een zwakke markt met beduidend lagere prijzen dan normaal en een trage afzet. Desondanks blijven telers optimistisch en denken zij dat de markt de komende maanden weer aan zal trekken. 

"Sinds begin april is de situatie op de markt vrij somber," merkt Griffin op. "We hadden te maken met overaanbod uit alle teeltgebieden met ongewoon lage prijzen gedurende het hele suikermaisseizoen tot gevolg. Nu het seizoen in Florida voorbij is, hopen we dat de markt verder aan zal trekken en de prijzen weer stijgen."Vraag trekt aan voor Fourth of July
Telers merken dat de vraag naar suikermais weer stijgt in de aanloop naar de feestdag Fourth of July waarvoor veel retailers aanbiedingen hebben. Gezien het overvloedige aanbod zullen de prijzen echter grotendeels ongewijzigd blijven. "De vraag is de voorbije zes dagen prima geweest. Er is een grote stormloop vanwege de vier juli-viering."

Griffin voegt er aan toe dat er nog niet veel ontwikkelingen zijn op het gebied van verpakkingen. De folieverpakking met 4 stuks is nog altijd de meest gebruikelijke verpakking voor zowel telers als retailers. "We bieden de suikermais in trays van 12 keer 4 stuks aan, evenals 8 en 12 stuks, " vertelt hij. "We hebben ook een standaardverpakking van 48 stuks in zowel een houten als plastic krat of RPC."


Voor meer informatie:
Garrett Griffin 
Green Circles Farm
Tel: +1 (229) 246-6165

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018