Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Wim Meyers, eigenaar Meyers Softfruit

"“Door teeltwisseling weinig aanbod aardbeien"

Tholen – "De hoge aardbeienprijzen zijn voor een groot deel te wijten aan het warme weer en de voorraden die veel eerder op waren dan normaal", vertelt Wim Meyers, eigenaar Meyers Softfruit. "Toch zien we dat de aardbeienprijzen weer naar een normalere prijs aan het zakken zijn. Wij hebben op dit moment ook weinig fruit door teeltwisselingen. De aardbeien zijn opnieuw in aanplant en gaan binnen 1 a 2 weken in productie. Het kleinfruit is allemaal geruimd en deze zijn we weer aan het aanplanten voor de najaarsteelt."



Elk jaar is het voor Meyers Softfruit weer lastig als teelten moeten wisselen. "Normaal zetten we de teelt op een wachtveld, maar dit jaar was alles al geruimd en konden we alles makkelijk aanplanten. Andere jaren gingen we door tot begin of half juli en nu zijn we veel eerder. Dit verklaart dat de prijzen van aardbeien de pan uit swingden", aldus Wim. De teler verwacht dat het aanbod van aardbeien weer gaat groeien maar dat duur nog wel even. "Bij collega's zie ik dat de doordragers waarschijnlijk volgende week in volle productie zijn. Bij ons komen de aardbeien pas binnen een week of drie. En het kleinfruit, wat onder glas wordt geteeld pas na augustus."



Droogte
Het bedrijf merkt dat de voorraden water door de droogte aan het slinken zijn. "Er is nog geen grote paniek, maar we merken wel dat het enorm droog is. Onze aardbeien worden geteeld op substraten en normaal gebruiken we regenwater aangevuld met meststoffen. Door de droogte moeten we overschakelen op bronwater en dat is teelttechnisch toch iets minder van kwaliteit. Het regenwater wordt bij ons ook gebruikt om de daken van de serres af te laten koelen. We hebben wel altijd water achter de hand, maar ik geloof dat de droogte best een probleem kan worden voor velen", besluit Wim. 

Voor meer informatie:
Wim Meyers
Meyers Softfruit
Allewijstraat 3
B-3770 Riemst
+32 (0)478 938 826