Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

China: 70% minder peren in Hebei door stormschade

De koudegolf, die China op 6 en 7 april trof, heeft in combinatie met een forse hagelstorm van een maand geleid tot ernstige schade in de perensector van Hebei. De ernstigste schade werd gezien bij perenplantages in Huangguan. "In verband met de schade is een afname in perenopbrengst geraamd van zoveel als 60% tot 70% ten opzichte van dezelfde periode van vorig jaar," meldt Wang Wang van de Zhao County Weiming Specialized Pear Cooperation.


Hebei Xinji-peren"Hebei wordt over het algemeen gezien als een teeltgebied voor peren van hoge kwaliteit. Het jaarlijkse volume is enorm. Het gebied is dan ook verantwoordelijk voor het merendeel van de Chinese perenexport. Door het significant afgenomen aanbod aan peren van dit jaar zal de prijs voor peren toenemen. Dit geldt met name voor peren van de hoogste kwaliteit. De omstandigheden binnen de retailsector zullen hectisch worden."

Perenbomen

"We bevinden ons in Xinji in Hebei. Onze belangrijkste perenrassen zijn de Huangguan (Imperial Crown]), Qing Baoshi (Green Jewel]) en de New Pear No. 7. Ons seizoen begint elk jaar rond juli en loopt dan door tot eind september. We leveren voornamelijk onze verse peren aan groothandelsmarkten en supermarkten in Yunnan, waarbij we ons eigen merk Da'an gebruiken. In de toekomst willen we naast de perenmarkt in Yunnan ook de markt voor Xinji-peren uitbreiden in andere gebieden, aldus Wang Wang"

Wang Wang
Zhao County Weiming Specialized Pear Cooperation
Telephone number: +86 152 3114 7390

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018