Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

China: 70% minder peren in Hebei door stormschade

De koudegolf, die China op 6 en 7 april trof, heeft in combinatie met een forse hagelstorm van een maand geleid tot ernstige schade in de perensector van Hebei. De ernstigste schade werd gezien bij perenplantages in Huangguan. "In verband met de schade is een afname in perenopbrengst geraamd van zoveel als 60% tot 70% ten opzichte van dezelfde periode van vorig jaar," meldt Wang Wang van de Zhao County Weiming Specialized Pear Cooperation.


Hebei Xinji-peren



"Hebei wordt over het algemeen gezien als een teeltgebied voor peren van hoge kwaliteit. Het jaarlijkse volume is enorm. Het gebied is dan ook verantwoordelijk voor het merendeel van de Chinese perenexport. Door het significant afgenomen aanbod aan peren van dit jaar zal de prijs voor peren toenemen. Dit geldt met name voor peren van de hoogste kwaliteit. De omstandigheden binnen de retailsector zullen hectisch worden."





Perenbomen

"We bevinden ons in Xinji in Hebei. Onze belangrijkste perenrassen zijn de Huangguan (Imperial Crown]), Qing Baoshi (Green Jewel]) en de New Pear No. 7. Ons seizoen begint elk jaar rond juli en loopt dan door tot eind september. We leveren voornamelijk onze verse peren aan groothandelsmarkten en supermarkten in Yunnan, waarbij we ons eigen merk Da'an gebruiken. In de toekomst willen we naast de perenmarkt in Yunnan ook de markt voor Xinji-peren uitbreiden in andere gebieden, aldus Wang Wang"

Wang Wang
Zhao County Weiming Specialized Pear Cooperation
Telephone number: +86 152 3114 7390
Publicatiedatum: