Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Duitse retailomzet neemt af

Duitse retailomzet nam in mei af
De Duitse retailomzet is in mei voor het eerst in zeven maanden afgenomen. Dit blijkt uit statistieken van Destatis. Nadat de retailomzet in april was toegenomen met 1%, nam deze in mei jaar op jaar af met 1,6%. Analisten waren juist uitgegaan van een toename in omzet van 1,9%. Het is voor het eerst sinds oktober vorig jaar dat de omzet van Duitse retailsector afneemt. Het is de grootste daling in omzet sinds februari 2017, waarin sprake was van een afname van 1,7%. De categorie voor voedingsmiddelen nam met 0,7% toe, terwijl de omzet van non-food producten met 3% daalde.
Bron: markets.businessinsider.com

VK: Tesco doet proef met "shop and go"-app
Tesco houdt een proefperiode met "shop and go"-technologie, waarmee consumenten zelf met hun smartphone hun producten kunnen inscannen en vervolgens zonder bij een kassa langs te gaan de winkel kunnen verlaten. De supermarkt in Welwyn Garden City doet dienst als locatie voor het experiment, waar een deel van de supermarkt is ingericht als een Express-buurtwinkel die uitsluitend van deze technologie gebruik maakt. De Express-winkel is nu toegankelijk voor de 100 werknemers van de supermarkt, die allemaal de Scan Pay Go-app op hun mobiel hebben geïnstalleerd.
Bron: theguardian.com

Zuid-Korea: Emart lanceert nieuw discountformat
De grootste hypermarktketen van Zuid-Korea, Emart, heeft onder de naam Pierrot Shopping een nieuw discountmerk gelanceerd. De eerste vestiging van de nieuwe keten is geopend in Seoul. De Pierrot Shopping-vestiging heeft een oppervlak van 2.513 vierkante meter en een assortiment van rond de 40.000 producten, dat onder andere uit voedingsmiddelen, elektronische apparaten en andere producten bestaat. Het doel van de nieuwe keten is dat meer consumenten naar fysieke winkels worden aangetrokken, gezien online retail ook in Zuid-Korea een opmars maakt. Emart heeft te maken met felle concurrentie in de Zuid-Koreaanse sector, die het bedrijf te lijf gaat met nieuwe formats en innovaties qua technologie in de eigen vestigingen. Het bedrijf is van plan om dit jaar nog eens twee Pierrot Shopping-vestigingen in Seoul te openen.
Bron: retailanalysis.igd.com

Polen: Eurocash vraagt toestemming voor aandelenovername
Eurocash heeft toestemming aan de Poolse mededingingsautoriteit gevraagd voor de geplande overname van een aantal aandelen in het in Lipno gevestigde Partner Sp. z o.o. Het bedrijf beheert 26 vestigingen van de Lewiatan-keten. Het bedrijf dat de aandelen van de hand doet is Asteria Holding Sp. z o.o. Een van de aandeelhouders van Asteria Holding is Wojciech Kruszewski, de CEO van Lewiatan Holding S.A.
Bron: eurocash.pl

Rusland: X5 opend 1.500ste Pyaterochka-vestiging
De marktleider binnen de Russische retailsector, X5 Retail Group N.V., heeft in de omgeving van Moskou zijn 1.500ste vestiging van zijn Pyaterochka-keten geopend. De winkel is geopend in Lenino in het stadsdistrict Istra. De winkel heeft een oppervlak van meer dan 500 vierkante meter en een assortiment van meer dan 3.500 verschillende producten. Bij het assortiment is de nadruk gelegd op versproducten, zoals groente, fruit, vlees, zuivel en vis. De versproducten hebben samen een aandeel van een derde van het totale assortiment. 90% van het assortiment bestaat uit Russische producten en 20% uit lokale producten, zoals brood van de broodfabriek Ruzsky. Vorig jaar werkte X5 samen met meer dan 250 leveranciers in de omgeving van Moskou.
Bron: 4-traders.com

Zwitserland: Migros saneert 290 banen
Migros, de grootste retailketen van Zwitserland, gaat in de komende drie jaar wegens de afnemende winst zo'n 290 fulltimebanen saneren. In een verklaring heeft Migros aangegeven door middel van deze plannen en een reorganisatie zo'n 120 miljoen francs (€103,8 miljoen) te besparen. Het merendeel van de banen wordt gesaneerd door vervroegd pensioen en een vermindering in werkuren, hoewel naar verwachting ook 70 harde ontslagen zullen vallen. De Migros-coöperatie heeft op dit moment een werkleger van 2.700 medewerkers. De meeste banen zullen volgens het zakenmagazine Handelszeitung sneuvelen bij de IT- en marketingafdelingen.
Bron: thelocal.ch

VS: Shipt bezorgt thuis namens Roche Bros. in Boston
De Amerikaanse online marktplaats Shipt gaat namens de lokale keten Roche Bros. Supermarkets thuisbezorging aanbieden in de omgeving van Boston. Vanaf 12 juli zijn de producten van Roche Bros. en Sudbury Farms online te bestellen door huishoudens die rond Boston wonen. "Shipt breidt zijn aanbod uit met Roche Bros. Supermarkets in Massachusetts, zodat onze leden makkelijk toegang krijgen tot het assortiment van een populaire en unieke lokale retailer," zegt Shipt-CEO Bill Smith.
Bron: markets.businessinsider.com

Sterke retailomzet in British Columbia, ondanks dip in Canada
Ondanks dat de Canadese retailsector te maken heeft met forse afnames in omzet, blijft de retailomzet van British Columbia onverminderd sterk. British Columbia was een van drie provincies in Canada waar de retailomzet van maart tot april toenam met meer dan 1%. In de rest van Canada nam de retailomzet af met 1,2%. Analisten hadden de afname in omzet niet verwacht. Er werd eerder ervan uitgegaan dat de retailomzet in april grotendeels gelijk zouden blijven. Naast de omzettoename van 1,1% in British Columbia hadden ook de regio's Saskatchewan en Nova Scotia een toename in omzet van beiden 2%. De omzet in British Columbia nam met name buiten de stadsgebieden toe. In Vancouver nam van maart tot april de omzet toe met een magere 0,2%.
Bron: richmond-news.com

Canada: Moederbedrijf Sobeys had meer winst in vierde kwartaal
Empire, het moederbedrijf van de Canadese keten Sobeys, had in zijn vierde kwartaal een hogere winst dan verwacht. In reactie daarop heeft het bedrijf het dividend verhoogd. Het dividend dat per kwartaal wordt uitgekeerd wordt verhoogd van 10,5 cent per aandeel naar 11 cent per aandeel (van €0,068 naar naar €0,072). In de periode van 13 weken tot 5 mei behaalde Empire een winst van CA$71,0 miljoen (€46,3 miljoen), oftewel 26 cent (€0,17) per aandeel. Een jaar geleden was dit nog 11 cent (€0,072) per aandeel. Er werd toen een winst behaald van CA$29,5 miljoen (€19,2 miljoen). De omzet steeg jaar op jaar van CA$5,8 miljard naar CA$5,89 miljard (van €3,78 miljard naar €3,89 miljard).
Bron: canadiangrocer.com

VS: Publix neemt Safeway-winkels over in Florida
Publix Super Markets Inc. neemt drie Safeway-vestigingen over, die in Florida zijn overgebleven. De Safeway-winkels vallen nog onder het moederbedrijf Albertsons, dat in Boise, Idaho is gevestigd. De locaties bevinden zich in Altamonte Springs, Largo en Oakland Park. Tot begin september zullen de winkels als Safeway-vestigingen actief blijven. De Safeway-drogisterijen zullen echter eerder worden gesloten, waarbij benodigde recepten kunnen worden afgehaald bij Publix Pharmacy-locaties. Naar verwachting zullen alle drie de vestigingen in het vierde kwartaal van dit jaar onder de vlag van Publix verder opereren.
Bron: progressivegrocer.com

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018