Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
TFC vergroot beschikbaarheid avocado's dankzij joint venture met Afrupro

Het Nederlandse TFC- onderdeel van Baywa - heeft haar Zuid-Afriaanse avocado-activiteiten uitgebreid dankzij een joint-venture met Afrupro. Het doel van het nieuwe bedrijf 'Afrupro Investments Proprietary Limited' is om aan telers leningen te verstrekken en zo het avocadovolume te vergroten. Telers krijgen een financieringsoptie met lage rente om te investeren in avocado's en bedrijfsmiddelen. De telers zullen hun avocado's door Afrupro Exporters aanbieden voor de afzet. TFC houdt 60% van de aandelen van het nieuwe bedrijf.

"De vraag naar avocado's stijg onverminderd in de EU, en met name in Duitsland, Frankrijk, NOord-Europa en het Verenigd Koninkrijk. Andere internationale markten zoals Azie bieden extra potenties", vertelt CEO Klaus Josef Lutz van Baywa. "Deze joint venture is voor ons een bouwsteen om de productbeschikbaarheid te garanderen en hiermee versterken we tegelijkertijd onze economische betrokkenheid in de groeimarkt van Afrika."

Sinds 2015 werkt Baywa al samen met de multinational Barloworld Limited in de landbouw en logistieeke technologie in Zambia en Zuid-Afrika. Afrupro Exporters is een non-profit avocado en lychee telersgeorienteerd afzet bedrijf. De logistieke en verpakkingsactiviteiten vinden plaatsen vanuit Tzaneen. De telers zijn gevestigd in Tzaneen in de noordoostelijke provincie Limpopo en in George, Western Cape, Richmond Natal, KawaZula-Natal.

Het Duitse Baywa kocht per 1 februari 2016 68,4% van de aandelen van TFC Holland.

Publicatiedatum: 3-7-2018

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: