Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

PotatoEurope 2018 in Duitsland

PotatoEurope, het topevenement voor aardappelprofessionals vindt dit jaar plaats in de buurt van Hannover op 12 en 13 september 2018 - 184 exposanten uit 13 landen zijn al geregistreerd. Er worden 10.000 bezoekers van over de hele wereld verwacht.

Het evenement voor de internationale aardappelindustrie keert op 12 en 13 september terug naar Duitsland. De jaarlijkse beurs wordt om de vier jaar in Duitsland gehouden. Deze topvakbeurs voor aardappelprofessionals, georganiseerd door de DLG (Duitse landbouwmaatschappij) in samenwerking met de Duitse unie van de aardappelsector (UNIKA), zal opnieuw plaatsvinden op het landgoed Rittergut Bockerode in Springe-Mittelrode, nabij Hannover."We zijn erg blij dat 184 exposanten uit 13 landen zich tot nu toe hebben geregistreerd, wat ongeveer 10 procent meer is dan in deze fase in 2014", aldus Peter Grothues, Managing Director van DLG Exhibitions Department. "Alle bekende bedrijven op het gebied van aardappelveredeling, bemesting, gewasbescherming en technologie voor teelt en verwerking zullen samenkomen met vertegenwoordigers van de aardappelhandel om een ​​unieke informatiedienst te bieden aan alle betrokkenen in de sector op de 35 hectare grote beursruimte."

Grothues voegde eraan toe dat het hoge internationale gehalte van PotatoEurope 2018 bijzonder aangenaam is. "Meer dan 70 exposanten, ongeveer 40 procent, komen van buiten Duitsland", zei hij. "Met 38 geregistreerde bedrijven is Nederland goed vertegenwoordigd, maar er zullen ook organisaties zijn uit andere Europese landen, China en Nieuw-Zeeland. Dit bevestigt de status van dit speciale evenement als de internationale ontmoetingsplaats van de hele aardappelsector in 2018."

Ideeën, impulsen en innovaties

PotatoEurope 2018 wordt het internationale informatieplatform voor de aardappelwaardeketen, zoals aardappeltelers, fabrikanten van apparatuur, consultants en handelaren. Het evenement zal naar verwachting de moderne aardappelteelt en -verwerking accentueren. Onder het thema "Ideeën, impulsen en innovaties" zullen aardappeltelers bijvoorbeeld uit de eerste hand informatie krijgen voor de teelt van hoogwaardige producten. Bovendien zullen ze een belangrijke impuls krijgen om de positie van de aardappel bij de consument te bevorderen en nieuwe afzetmogelijkheden te creëren. De huidige marktkennis is van vitaal belang voor degenen die bij de sector zijn betrokken, aangezien de aardappelteelt wordt gekenmerkt door een hoge mate van teelt, verwerking en marketing; telers en verwerkers van aardappelen hebben te maken met vrije markten, dus vraag en aanbod bepalen het concurrentievermogen.

PotatoEurope 2018 is een speciaal evenement dat zich richt op de hele aardappelsector, met stands buiten en in tenten, machinedemonstraties en experimentele percelen. De huidige variëteiten zullen in groei te aanschouwen zijn, evenals proeven met gedifferentieerde meststof- en gewasbeschermingsstrategieën, en dit zal de boeren belangrijke aanbevelingen geven voor de toekomstige aardappelteelt. Op het campusdeel zullen exposanten producten en diensten presenteren op het gebied van kweken, teelt en verwerking tot marketing. Sector-, wetenschaps-, onderzoeks- en landbouworganisaties en -verenigingen zullen er ook vertegenwoordigd zijn, met informatie over variëteiten, teeltpraktijken, teeltadvies, verwerking en bewaring van aardappelen, evenals management en marketing.

Machine demonstraties
Een hoogtepunt van PotatoEurope van dit jaar zijn de machinedemonstraties. Meer dan 25 hectare is gewijd aan een verscheidenheid aan verschillende live-demonstraties, waaronder de nieuwste technieken en procedures voor het poten van aardappelen, conservering, oogstprestaties, aardappelbehandeling en laadapparatuur. Daarnaast zullen methoden voor mechanische onkruidbestrijding worden gedemonstreerd. De demonstraties vinden plaats op beide dagen van de beurs, van 10:00 tot 12:00 uur en opnieuw van 14:00 tot 16:00 uur.

Ontmoetingspunt voor biologische aardappelen
In samenwerking met het KÖN (competentiecentrum Ökolandbau Niedersachsen GmbH) bereidt de DLG een speciaal "Organic Potatoes Meeting Point" voor op PotatoEurope 2018. Hier zullen fabrikanten van technologie, dienstverleners, verenigingen en organisaties een breed spectrum van informatie met betrekking tot de succesvolle teelt en afzet van biologische aardappelen presenteren. De nadruk zal liggen op selectie van variëteiten, voorraadbeheer, oogsten en marketing. Deze speciale functie van DLG en KÖN biedt telers die overwegen om naar biologisch telen om te schakelen, evenals teeltbedrijven die succesvol biologisch telen, een uniek informatieplatform.

Opto-elektronica en alternatieve herbicidestrategie-specials
Andere hoogtepunten bij PotatoEurope 2018 zijn de speciale functie "Optoelectronics", waarbij de nadruk zal liggen op live-demonstraties van opto-elektronische sortering van ongewassen aardappelen. Fabrikanten zullen systemen laten zien voor agrarische bedrijven die het sorteren van vreemde lichamen toestaan, sorteren op grootte en andere gedefinieerde kwaliteitsparameters.

Daarnaast zal de DLG, in samenwerking met de Kamer van Landbouw van Nedersaksen, het Dethlingen Experimental Station en de SEG (Nedersaksische zadenproducentenvereniging) een speciale functie presenteren voor alternatieve herbicidenreductieprocedures. Verschillende chemische gewasbeschermingsstrategieën zullen in het testveld worden vergeleken met verschillende mechanische onkruidbestrijdingsprocessen. Bezoekers kunnen ook combinaties van verschillende processen met elkaar vergelijken, maar ook de effecten van mechanische onkruidbestrijding aanschouwen, of ze nu gebruikmaken van vlammen of van elektrische stroom.

Terug naar Bockerode
PotatoEurope 2018 zal worden gehouden op Bockerode, dat het evenement ook organiseerde in 2006, 2010 en 2014. Gelegen in de buurt van Springe, ongeveer 25 km ten zuidwesten van het Hannover, is de locatie gemakkelijk bereikbaar voor internationale bezoekers via de internationale luchthaven Hannover-Langenhagen en de ICE-station Hannover-Hauptbahnhof. De DLG verwacht ongeveer 10.000 bezoekers tijdens de twee dagen van het evenement.

De beurs wordt georganiseerd door de DLG met de steun van UNIKA. Case IH Agriculture en Steyr Traktoren zijn dit jaar technologiepartners.


Voor meer informatie:
Dr. Wilfried Wolf
DLG
Tel.: +49 (0) 69 247 88 272

Malene Conlong
DLG
Tel.: +49 69 24788237
Email: m.conlong@dlg.org
Web: www.potatoeurope.de

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018