Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Zal helpen beantwoorden aan sterk groeiende vraag naar verse AGF

Hi-tech appelinpakrobot geïntroduceerd

Aangezien er tegen 2050 wereldwijd bijna 10 miljard monden gevoed moeten worden, heeft de nieuwe joint venture Global Pac Technologies een hi-tech automatische appelinpakrobot op de markt gebracht die zal helpen beantwoorden aan de wereldwijde noodzaak om steeds grotere volumes fruit te verwerken. 

Het Nieuw-Zeelandse Jenkins heeft de krachten gebundeld met het in de Verenigde Staten gevestigde Van Doren Sales om de inpakrobot op de internationale markt te leveren onder een nieuwe joint venture, GlobalPac Technologies. Het eerste product, de Aporo verpakker, werd ontwikkeld door het Nieuw-Zeelandse agri-tech bedrijf Robotics Plus. 

Bret Pittsinger, van Van Doren, legt uit dat Global Pac de capaciteit heeft om snel in te spelen in oplossingen die de wereldwijde sector kunnen veranderen. "Dankzij deze gezamenlijke activiteiten kunnen we dicht bij onze klanten blijven en snel reageren. Het verminderen van de druk op de wereldwijde appelverpakkingssector biedt grote kansen, maar dit geldt ook voor andere AGF-sectoren," vervolgt Pittsinger. 

Hij vertelt dat er een enorme verschuiving naar geautomatiseerde processen plaatsvindt in magazijnen om dat de sector moeite heeft voldoende arbeidskrachten te vinden om haar versproducten gereed te maken voor de markt. "Global Pac zal zich richten op automatiserings- en data-analyseplatforms om klanten over de hele wereld te helpen," aldus Pittsinger. 

Alleen al de markt voor vers fruit is de afgelopen tien jaar met gemiddeld 4% gegroeid, zo blijkt uit cijfers die de Rabobank eerder dit jaar op FreshPlaza publiceerde. Hoewel de groei op de relatief volwassen Amerikaanse en Europese markt maar 1% bedroeg, was de groei in de rest van de wereld veel groter, wat voornamelijk te maken heeft met de bevolkingsgroei en toenemende welvaart. 

Cameron McInness, van Jenkins, voegt er aan toe dat een toenemend aantal landen de aanbevolen dagelijkse hoeveelheden groenten en fruit van de Wereldgezondheidsorganisatie promoot. "Wereldwijd is er zowel binnen de tuinbouw- als voedselverwerkende sector een tekort aan arbeidskrachten. "Arbeid is de kern, of het nu gaat om de beschikbaarheid, kosten of betrouwbaarheid van dit soms zeer seizoensgebonden werk. Vaak gaat het om eentonige werkzaamheden en nieuwe technologieën kunnen verwerkers helpen om hun werknemers meer voldoening uit hun werk te laten halen of door te laten stromen naar hogere functies binnen de sector."

De Aporo inpakker, die de posities van de appelen in de trays herkent, is in staat om veilig tot wel 120 stuks fruit per minuut te verwerken, wat gelijk staat aan de capaciteit van twee mensen. Een aantal inpakkers van Robotics Plus is al geïnstalleerd en er zitten er nog meer in de planning voor de commerciële verwerking in Nieuw-Zeeland en de Verenigde Staten. 

Van Doren Sales, een gerenommeerde fabrikant van geautomatiseerde container- en fruitverwerkingsapparatuur in het noordwesten van de Verenigde Staten, is al 70 jaar actief op de markt. Het bedrijf is gevestigd in de staat Washington, waar 66% van de Amerikaanse appelen geteeld worden, met een jaarlijkse productie van ongeveer 4,7 miljoen. 

Jenkins kan bogen op ruim 136 jaar ervaring in het aanbieden van innovatieve totaaloplossingen op het gebied van inpakken en etiketteren. Jenkins en haar dochterbedrijven hebben van Global Pac de licentie gekregen om deze technologie in Australië en Azië te distribueren. 
 
De twee bedrijven werken al ruim 20 jaar samen en worden wereldwijd erkend als marktleider voor de automatisering van verpakkingscentra. Pittsinger legt uit dat de samenwerking tussen de bedrijven een logische stap was omdat zij er dezelfde waarden op na houden. De samenwerking met Robotics Plus geeft de joint venture toegang tot een baanbrekend product waar veel sectoren, nu en in de toekomst, op terug zullen kunnen vallen. 

"Voor Robotics Plus is het geweldig om een product te vermarkten samen met deze twee bedrijven die zoveel kennis hebben van de markt. Voor Jenkins en Van Doren Sales kunnen we veel meer bereiken door onze doelen af te stemmen en oplossingen te ontwikkelen die niet alleen voor voor huidige klantenbestand maar ook daarbuiten interessant zijn," aldus Pittsinger. 

"Ik denk dat we in een unieke positie verkeren om in te spelen op de veranderende behoeften van de AGF-sector. We hebben het vermogen snel te schakelen en oplossingen te bieden die er wereldwijd toe doen. Dankzij onze samenwerking kunnen we dichtbij onze klanten staan en snel reageren."


Voor meer informatie:
 

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018