Het is makkelijk om in te stappen. "Ze kunnen eerst alleen een boek ter inzage en inspiratie in de winkel leggen. Pas als ze merken dat klanten interesse hebben boeken kun je bijbestellen voor de verkoop", besluit Mari
De Saladebijbel: staat vol met salades; van bietenpolonaise tot caesar en van niçoise tot zilte aspergesalade. De Saladebijbel laat zien dat salade zoveel meer is dan een blaadje sla met een beetje olie en azijn. In deze bijbel staan natuurlijk alle klassiekers, maar ook verrassende, eigentijdse salades. Van pompoen met pit in de herfst tot klassieke komkommersalade in de zomer. Voor elk seizoen ruim 50 recepten met vis-, vlees-, en vegavariaties én suggesties voor een compleet maal. De recepten zijn ingedeeld per seizoen om zo het hele jaar borden vol inspiratie te geven. Ook worden de basisbeginselen zoals het maken van krokante croutons, een kloppende dressing en simpele snijtechnieken helder uitgelegd.
Mari plukt de dag: geeft voor iedere dag van het jaar een maaltje; niet alleen sperziebonen maar alles wat je daarbij kunt eten zodat je een complete maaltijd hebt. Een boek dat niet zeurt over vegetarisch eten maar inspireert om iedere dag veel of alleen maar, groenten te eten zonder er over na te hoeven denken. Als extra geeft ze heel veel extra recepten voor alle andere dingen die ook leuk zijn om te maken, van mozzarella en marsepein tot ingelegde groenten en pastinaaktaart. Naast de recepten vertelt Mari op aanstekelijke wijze over haar leven op het Franse platteland waar ze groenteboerin is. Dat levert vermakelijke korte verhalen op over haar buurboeren, maar ook over de tuinbelevenissen en hoe bijvoorbeeld zo'n prei eigenlijk groeit.
Mari Maris
verkoop