Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Kookboeken Mari Maris voor de groentespecialist

Onbederfelijke waar met mooie winstmarge

Tholen - "Ik ben groenteman, kok en schrijver", vertelt Mari Maris die eind juni neerstreek tussen de groenten- en fruithelden op het VEG-event. De combinatie van interesses leverde 3 lijvige standaardwerken op waarin groenten te hoofdrol spelen: De Groentebijbel, Mari plukt de dag en De Saladebijbel. "Het leek me leuk om op VEG. groentemannen te ontmoeten en het idee te bespreken om deze boeken in hun winkel te verkopen."


Mari Maris bij de stand van Primeur/AGF op VEG. met twee van haar boeken

Het idee om boeken te verkopen in je groentenzaak verraste de groentemannen wel. "We zijn toch een groentewinkel en geen boekenwinkel?", kreeg Mari terug. Maar Mari had een paar goede argumenten waarmee ze de groentemannen toch kon interesseren voor het idee. "Het is onbederfelijke waar, waarop je een mooie winstmarge kunt behalen. Je kunt het zien als een extra service aan klanten. Door ze inspiratie te geven om groenten te verwerken tot mooie maaltjes, zullen ze vaker en meer groenten kopen. Bovendien is het een mooie, rustige en vooral blijvende reclame voor uw producten. Wanneer ze een spaarsysteem hanteren dan kan een boek daar ook in opgenomen worden."

Het is makkelijk om in te stappen. "Ze kunnen eerst alleen een boek ter inzage en inspiratie in de winkel leggen. Pas als ze merken dat klanten interesse hebben boeken kun je bijbestellen voor de verkoop", besluit MariDe Groentebijbel: een handzaam boek boordevol recepten, opgedeeld per hoofdstuk behandelt het 65 groentesoorten. Ieder hoofdstuk begint met een portret van de groente: een foto van hoe hij groeit, basisbereiding, seizoensinformatie, leuke weetjes en smaakcombinaties. Dan volgen er 10 tot 25 recepten met de groenten. Kortom, een heerlijk boek met 904 recepten en evenzoveel variaties daarop.

De Saladebijbel: staat vol met salades; van bietenpolonaise tot caesar en van niçoise tot zilte aspergesalade. De Saladebijbel laat zien dat salade zoveel meer is dan een blaadje sla met een beetje olie en azijn. In deze bijbel staan natuurlijk alle klassiekers, maar ook verrassende, eigentijdse salades. Van pompoen met pit in de herfst tot klassieke komkommersalade in de zomer. Voor elk seizoen ruim 50 recepten met vis-, vlees-, en vegavariaties én suggesties voor een compleet maal. De recepten zijn ingedeeld per seizoen om zo het hele jaar borden vol inspiratie te geven. Ook worden de basisbeginselen zoals het maken van krokante croutons, een kloppende dressing en simpele snijtechnieken helder uitgelegd.Mari plukt de dag: geeft voor iedere dag van het jaar een maaltje; niet alleen sperziebonen maar alles wat je daarbij kunt eten zodat je een complete maaltijd hebt. Een boek dat niet zeurt over vegetarisch eten maar inspireert om iedere dag veel of alleen maar, groenten te eten zonder er over na te hoeven denken. Als extra geeft ze heel veel extra recepten voor alle andere dingen die ook leuk zijn om te maken, van mozzarella en marsepein tot ingelegde groenten en pastinaaktaart. Naast de recepten vertelt Mari op aanstekelijke wijze over haar leven op het Franse platteland waar ze groenteboerin is. Dat levert vermakelijke korte verhalen op over haar buurboeren, maar ook over de tuinbelevenissen en hoe bijvoorbeeld zo'n prei eigenlijk groeit.


Voor meer informatie

Mari Maris
T: 00 33 323 98 11 48.

verkoop


Publicatiedatum :
Auteur:
©


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018