Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Laurence Maillard, Agro Sélections Fruits

"We zijn op zoek naar een smaakexplosie"

Agro Sélections Fruits houdt zich bezig met de ontwikkeling van nieuwe perziken-, nectarine-, abrikozen-, kersen- en appelrassen. Laurence Maillard, algemeen directeur van de Franse onderneming, vertelt dat het bedrijf dit werk al tientallen jaren met veel passie doet en dat het een pionier was door zich in eerste instantie te richten op smaak." Laurence en haar echtgenoot Arsène zijn al zo'n veertig jaar actief in de plantenveredeling.


Arsène en Laurence Maillard 

"We hebben hard gewerkt aan het creëren van een productaanbod dat aanspreekt bij de consument. Dit is één van de pijlers die het onderzoek van ons bedrijf kenmerkt. We hebben met mensen van over de hele wereld gewerkt en ontdekt dat zij eigenlijk altijd tevreden waren als we hen fruit aanboden met een perfecte balans van zuren en suikers en een evenwichtige smaak. In 2007 werd er een Europees onderzoek (ISAFRUIT) naar consumentenvoorkeuren gepresenteerd. In dit onderzoek eindigden een aantal van onze rassen bovenaan. Wat we zo'n twintig jaar geleden in gang hebben gezet, werd nu bevestigd door de respondenten maar is ook af te lezen aan de populariteit van onze producten. De fruitconsumptie daalt omdat consumenten fruit vaak niet smakelijk genoeg vinden. Onze producten leveren daarentegen uitstekende inkomsten op."Agro Selections Fruits heeft ook gewerkt aan de weerstand van haar rassen. Laurence: "We bieden telers rustieke rassen aan die eveneens beantwoorden aan de eisen van de verschillende spelers binnen de sector dankzij hun goede houdbaarheid, trage rijping en geschiktheid om getransporteerd te worden. De belangrijkste pijler van de afgelopen 15 jaar is het verbeteren van de ziektebestendigheid van de rassen geweest. We hebben op dit vlak al goede resultaten weten te boeken."

Op het gebied van rassenveredeling zijn de klanten van Agro Sélections Fruits over de hele wereld te vinden dankzij haar goede distributie- en samenwerkingsnetwerk in Europa, het Middellandse Zeegebied, Zwitserland, Chili, Zuid-Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en de Verenigde Staten. Laurence: "Uiteindelijk is ons vakgebied zeer specifiek en ondanks dat de sector over de hele wereld verspreid is, kent iedereen elkaar."Arsène en Laurence hebben in 2012 het bedrijf Regal'In Europe opgericht om het Regal'In concept verder uit te bouwen "Dit is een uniek concept binnen de steenfruitsector dat bedoeld is om de rassen van ASF te verkopen onder het Regal'In label. In het begin hadden we beperkte middelen om ons onderzoek naar rassenveredeling voort te zetten omdat we een familiebedrijf zijn. We brachten onze rassen op de markt om wat meer middelen te hebben en stelden Regal'In niet verplicht voor de eerste rassen die in Europa geïntroduceerd werden. Anderzijds hebben we partners in Chili, Zuid-Afrika en Australië, waar alle rassen wel onder het Regal'In label op de markt gebracht zijn. Hier hadden we wat meer tijd om alles te organiseren."

Het Regal'In label werd voornamelijk ontwikkeld voor in Spanje geteeld fruit dat in Europa en Azië op de markt komt. "Op het zuidelijk halfrond is het merk volledig ontwikkeld door onze partners die overtuigd zijn van het voordeel om de hoge kwaliteit van onze producten op deze manier te benadrukken. De lijn platte, witvlezige nectarinerassen die onder het Regal'In label zullen worden aangeboden, bieden onze Europese partners twee grote pluspunten om hun afzet te vergroten: een innovatieve presentatie en het vertrouwen van de consument in ons merk."Laurence: "Momenteel ontwikkelen wij een nieuwe lijn platte, witvlezige nectaines onder het Regal'In merk in Europa. "De eerste bomen zijn in Frankrijk aangeplant en binnen een paar jaar verwachten we de eerste volumes te oogsten. We werken ook aan een een lijn bloednectarines, ook wel bekend als roodvlezige nectarines. De rassen die momenteel op de markt zijn, zijn veelal erg zuur van smaak maar wij richten ons op een licht zoete smaak. Wij zij op zoek naar een explosie van smaak. De eerste aanplant staat gepland voor 2019."Tijdens de vakbeurs Fruit Attraction, die in oktober in Madrid gehouden wordt, zal Agro Sélections Fruits haar eerste appel presenteren. Laurence: "Het is een smaakvolle, sappige appel met een knapperige 'bite' en zeer goede houdbaarheid die bovenal bestand is tegen ziekten en zich daarom uitstekend leent voor de biologische teelt. Deze appel zal zeker tot onze hoogtepunten van 2018-2019 behoren."Voor meer informatie:
Agro Sélections Fruits
Laurence Maillard
Aurélie Ferrieux
Tel: +33 (0) 468 37 88 80 
Fax: +33 (0) 468 37 15 83 

REGAL'IN EUROPE 
Laurence Maillard
Joséphine Bonnet

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018