Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Sormac

"Meer grip en maximaal resultaat voor recepten- en weegbanden"

Een nieuwe automatische receptenband én een nieuw type weegband maken het gemakkelijker om allerlei soorten bladgroenten en gesneden groenten te verwerken. Onlangs lanceerde Sorma hun nieuwe automatische receptenband type RBA welke geschikt is voor het wegen en mengen van verschillende ingrediënten.



Het principe is eenvoudig: boven een centrale band zijn weegbakken geplaatst, die afgewogen hoeveelheden ingrediënten op de band storten. Het product wordt op de opgooibanden geladen en middels trildekken op de weegbanden gevuld.
De weegbanden kunnen worden ingezet voor batch- en continue weging van een breed scala aan producten. Losse bladproducten worden handmatig of door middel van een aanvoerband gelost op de weegband, waarna deze het product verder in de lijn transporteert.

"Deze innovatieve weegoplossingen stellen groenteverwerkers in staat om hun bedrijfsprocessen te optimaliseren en de productkwaliteit naar een hoger plan te tillen. Controle over de vulling is de sleutel tot succes voor een goede productielijn", aldus Sormac.

Meten is weten
Sormac signaleert dat er binnen de groentenverwerkende industrie veel vraag is naar deze weeg- en receptenbanden, die in iedere verwerkingslijn zijn in te bouwen. "Het wegen en monitoren van producten wordt steeds belangrijker gevonden", stelt Sales Director Roy Lemmen. "Dit komt mede doordat de software alle relevante gegevens verzamelt. Deze kunnen worden gedeeld met het ERP-systeem van de klant."

Op basis van de gegevens kunnen klanten hun proces verbeteren. Dit kan resulteren
in optimalisatie van de productiecapaciteit (en het reduceren van afval). Sormac stelt klanten hiermee in staat het proces continu te verbeteren. 'Meten is weten'; dat principe is hierbij het uitgangspunt. Weten wat er gebeurt, meer inzicht in bedrijfsprocessen en extra grip op de bedrijfsvoering; dat vertaalt zich in een topproduct én een optimaal resultaat.

Voor meer informatie
Sormac B.V.
Huiskensstraat 68
5916 PN Venlo
Nederland
T: +31 (0)77 351 84 44
F: +31(0)77 320 48 01
E: info@sormac.nl

Publicatiedatum: