Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Edeka maakt chutney van rijpe groenten en fruit

Levensmiddelverspilling is een maatschappelijk onderwerp dat steeds belangrijker wordt. Ook Edeka Minden-Hannover werkt er continu aan om een bijdrage aan de vermindering van levensmiddelverspilling te leveren. Daar hoort ook het project 'Liebe² – Rettet reife Früchtchen' bij. Hierbij krijgen groenten en fruit die ongeschikt zijn voor de verkoop, maar jammer om weg te gooien, een 'tweede leven' als chutney. De productie is in handen van de stichting Wittekindshof in Bad Oeynhausen. Liebe² is nu exclusief verkrijgbaar bij de Edeka Centers in Minden en Porta Westfalica, bij Edeka Röthemeier in Dützen en binnenkort ook in de WEZ-markt in Minden.

Kromme wortelen, zachte tomaten, te grote of te kleine peren – vaak blijft groenten en fruit dat er optisch niet perfect uitziet liggen. Dat terwijl deze producten niet bedorven zijn en zonder problemen gegeten kunnen worden. Met Liebe² krijgen overrijp fruit en niet helemaal perfecte groenten een tweede kan doordat ze tot lekkere chutneys verwerkt worden en vervolgens bij Edeka verkocht worden.

Liebe² zet zich echter niet alleen in tegen levensmiddelverspilling, maar zet ook in op integratie en deelname aan de samenleving. Dankzij samenwerkingspartner stichting Wittekindshof produceren mensen met een beperking namelijk deze hoogwaardige chutneys volgens recepturen van de Edeka voedingsservice. Zo blijft de toegevoegde waarde direct in de regio.Publicatiedatum: 11-7-2018

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: