Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Jesús Abenza van Alimer

"Spanje: "Watermeloenmarkt verbetert na moeilijk begin"

Het watermeloenseizoen startte dit jaar ongeveer twaalf dagen later in Murcia met minder volumes per hectare vanwege de overvloedige regenval in mei, omdat dit fruit veel zon en hoge temperaturen nodig heeft.

"Hoewel vorig jaar recordvolumes werden behaald, is onze teelt dit jaar tussen de 25 en 30% kleiner", legt Jesus Abenza, commercieel directeur van Alimer, uit. Het in Murcia gevestigde teeltbedrijf verwacht daarom tussen 42.000 en 45.000 kilo watermeloenen te oogsten. "De teeltkosten zijn ondanks de lagere teelt hetzelfde, dus we verwachten dat de verkoopprijzen dit weerspiegelen," zegt hij.

Hoewel Jesús Abenza zegt dat het begin van het watermeloenseizoen moeilijk was, mede als gevolg van de overlap met het einde van Almeria's seizoen, zijn er in de komende weken in het algemeen goede vooruitzichten. "Naast de lagere druk op het aanbod, is het warme weer in Europa ideaal voor watermeloenconsumptie. De vraag stijgt en wanneer de vraag groot is in Europa, wordt het aanbod probleemloos geabsorbeerd."

Alimer exporteert 100% van zijn watermeloenen naar de landen van de oude EU-15. "Wij verzenden geen watermeloenen naar Oost-Europese landen, omdat het erg moeilijk is om daar te concurreren met de watermeloenen uit Hongarije, Griekenland en Turkije, die zeer goed zijn gevestigd in die markten", zegt Abenza.

Het teeltbedrijf biedt de belangrijkste watermeloenvariëteiten - zowel pitloos als met pit - aan, hoewel de pitloze overheersen, aangezien de gestreepte watermeloenen met microzaden meer en meer als bestuivers worden gebruikt. Ze hebben ook watermeloenen met geel vruchtvlees, pitloze mini-watermeloenen en biologische watermeloenen.

"We zetten hoog in op bio-watermeloenen om tegemoet te komen aan de groeiende vraag naar biologische watermeloenen. We verwachten ongeveer 3.500 ton biologische watermeloenen te kunnen exporteren."

Voor meer informatie:
Jesús Abenza
Alimer S.Coop.
Camino de Villaespesa, s/n. Lorca, Spain
T: +34 968 460 812
j.abenza@alimer.es
www.alimer.es


Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018