Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Jesús Abenza van Alimer

"Spanje: "Watermeloenmarkt verbetert na moeilijk begin"

Het watermeloenseizoen startte dit jaar ongeveer twaalf dagen later in Murcia met minder volumes per hectare vanwege de overvloedige regenval in mei, omdat dit fruit veel zon en hoge temperaturen nodig heeft.

"Hoewel vorig jaar recordvolumes werden behaald, is onze teelt dit jaar tussen de 25 en 30% kleiner", legt Jesus Abenza, commercieel directeur van Alimer, uit. Het in Murcia gevestigde teeltbedrijf verwacht daarom tussen 42.000 en 45.000 kilo watermeloenen te oogsten. "De teeltkosten zijn ondanks de lagere teelt hetzelfde, dus we verwachten dat de verkoopprijzen dit weerspiegelen," zegt hij.

Hoewel Jesús Abenza zegt dat het begin van het watermeloenseizoen moeilijk was, mede als gevolg van de overlap met het einde van Almeria's seizoen, zijn er in de komende weken in het algemeen goede vooruitzichten. "Naast de lagere druk op het aanbod, is het warme weer in Europa ideaal voor watermeloenconsumptie. De vraag stijgt en wanneer de vraag groot is in Europa, wordt het aanbod probleemloos geabsorbeerd."

Alimer exporteert 100% van zijn watermeloenen naar de landen van de oude EU-15. "Wij verzenden geen watermeloenen naar Oost-Europese landen, omdat het erg moeilijk is om daar te concurreren met de watermeloenen uit Hongarije, Griekenland en Turkije, die zeer goed zijn gevestigd in die markten", zegt Abenza.

Het teeltbedrijf biedt de belangrijkste watermeloenvariëteiten - zowel pitloos als met pit - aan, hoewel de pitloze overheersen, aangezien de gestreepte watermeloenen met microzaden meer en meer als bestuivers worden gebruikt. Ze hebben ook watermeloenen met geel vruchtvlees, pitloze mini-watermeloenen en biologische watermeloenen.

"We zetten hoog in op bio-watermeloenen om tegemoet te komen aan de groeiende vraag naar biologische watermeloenen. We verwachten ongeveer 3.500 ton biologische watermeloenen te kunnen exporteren."

Voor meer informatie:
Jesús Abenza
Alimer S.Coop.
Camino de Villaespesa, s/n. Lorca, Spain
T: +34 968 460 812
j.abenza@alimer.es
www.alimer.es

Publicatiedatum: